Школярі вчилися бути лісівниками

На днях юні гуртківці Кам’яницького шкільного лісництва провели практичне заняття на лісовому розсаднику, який закріплений за ними. Директор Ужгородського лісгоспу Василь Кий зустрів юних лісівників і побажав їм легкої роботи та здобути більше практичних знань у лісовому господарстві.

Лісничий Кам’яницького лісництва Олександр Турянчич провів для юних лісівників лекцію з техніки безпеки та розповів про роботу в лісовому розсаднику, технологію вирощування посадкового матеріалу шляхом живцювання, зокрема і зеленим живцюванням та посіву насіння.

Школярі провели догляд за живцями туї звичайної (форма колоновидна)та самшиту вічнозеленого в парнику та за посівами сосни чорної, модрини європейської, ялиці білої, дуба скельного, дугласії зеленої в розсаднику.

Владислав Іськович, активіст шкільного лісництва, багаторазовий переможець обласного зльоту учнівських лісництв та учасник Всеукраїнських зльотів каже, що практичні заняття у лісовому розсаднику та загалом у лісництві приносять масу задоволення та багато знань, котрі потім використовують у повсякденному житті. Сьогодні Владислав є учнем 11 класу та цілеспрямовано готується до вступу у ВУЗ на факультет лісогосподарського спрямування. Тому, лісівничу справу в Закарпатті є кому продовжувати.

Прес-служба Закарпатського ОУЛМГ