Побутове сміття та лісоматеріали стали причиною підтоплення двох сіл на Виноградівщині

Сміттєві затори ліквідовано. Воду відкачено.

У другій половині дня 27 червня 2016 р. в східній та центральній частинах Закарпатської області пройшли сильні локальні зливові дощі з грозами, інтенсивністю до 30 мм.

Внаслідок сильного захаращення стічних канав побутовими відходами, в селах В. Ком’яти та Онок Виноградівського району були підтоплені дворогосподарства. На місце події виїхали працівники Виноградівського МУВГ для участі в спільних діях з ліквідації наслідків.

В с. Онок, вул. Українська, внаслідок забитття підмостової труби довжиною 60 м, діаметром 800 мм, побутовим сміттям, місцевим стоком було підтоплено 4 дворогосподарства. На відкачці води працювала аварійна бригада ДСНС в складі 4-х чоловік, з використанням мотопомпи.

В с. Великі Ком’яти, вул. Миру, захаращеність прибудинкових територій та кюветів лісоматеріалами, будматеріалами та побутовим сміттям призвела до підтоплення 6 дворогосподарств.

В цьому ж селі на вул. Августина Волошина підмостовий простір автодороги Виноградово-Сільце в районі автобусної зупинки забитий побутовим сміттям, лісоматеріалами та побутовою плівкою. Пошкоджено дорожнє полотно (асфальт) площею 15 м2.

Для ліквідації наслідків підтоплень в с. Великі Ком’яти були задіяні: аварійна бригада Виноградівського МУВГ в складі 7 чоловік, 1 автомашина, і аварійна бригада сільради Великі Ком’яти у складі 10 чоловік.

Наразі сміттєві затори ліквідовано.

Водосподарська ситуація на основних ділянках Сальвінської експлуатаційної дільниці стабільна, повідомляє відділ ТЕБ БУВР Тиси.

karpatnews.in.ua