Українець хотів перетнути за кордон за чужим паспортом

У пункті пропуску «Ужгород», прикордонники виявили громадянина України, який прямував до Словаччини, по паспорту, що значиться в базі даних Державної прикордонної служби. Примітно, що ця база даних ДПСУ дозволяє оперативно встановлювати та обмінюватися інформацією про викрадені та втрачені документи, що посвідчують особу та підтверджують громадянство.

Отже, під час перевірки паспортного документа, який пред’явив 51-річний чоловік, правоохоронці встановили, що він вважається викраденим або загубленим. У ході подальшої співбесіди українець пояснив, що в його паспортному документі відсутні візи для в’їзду на територію Словаччини, тому він і скористався документом, який знайшов в м. Ужгород на вул. Ш. Петефі.

Виходячи з вищевикладеного, громадянин України намагався перетнути державний кордон України за документом, який не належить пред’явникові, чим порушив вимоги ст.12 Закону України про Державний кордон України.

Йому винесено рішення про відмову у перетині державного кордону та складено матеріали справи про адміністративне правопорушення за ч. 1 ст. 204-1 КУпАП.

Чоловіка відпущено до розгляду справи в Ужгородському міськрайсуді, паспортний документ вилучено.