На перехресті Конопляної-Польової відкриті люки

Про відкриті люки у Ужгороді вже не раз писав zakarpatpost.net. На жаль, комунальні пастки чатують на мешканців міста у різних районах.

Ця проблема в обласному центрі Закарпаття не сьогоднішня. Мешканці міста вже не раз падали в каналізаційні колектори, травмувалися.

Зокрема, наразі відкритими залишаються два люки на перехресті Конопляної-Польової. Один з них донедавна був прикритий бетонною плитою, та її хтось відсунув. А кришку другого – переїхав автомобіль, оскільки поруч проходять ремонтні роботи. Проте аби кришки були якісними, такого б не сталося.

Щоправда за залізними кришками люків постійно полюють крадії… і не тільки в Ужгороді, але і в інших містах України і карають їх при цьому рідко.

Тож оскільки повністю гарантувати недоторканість люків нереально, то чи не краще кришки замінити на гумові, або кріпити їх за допомогою спеціальних пристроїв, аби злодії не могли поцупити метал.

Іншим важливим кроком у запобіганні крадіжок є активність поліції з цього приводу, а також співпраця з пунктами прийому металобрухту. Вони мають не приймати люки або повідомляти про спроби їх продажу.

До речі, сама вулиця Конопляна (та й прилеглі до неї) нагадує сільську дорогу, на ній немає асфальтового покриття, вона вся у калюжах та ямах, а знаходиться – всього за 300 метрів від центру. Поруч – чимало багатоповерхівок, тож дорожня артерія є досить людною. Отже, в дощову погоду там утворюються цілі озера і мешканцям доводиться долати цілі водяні загати.

zakarpatpost.net