Закарпатські депутати звернулися до керівництва країни щодо повного припинення торгівельних відносин з Росією

Сьогодні, 16 березня, на позачерговому пленарному засіданні шостої сесії обласної ради VII скликання було прийнято звернення до Президента України Петра Порошенка, голови Верховної Ради України Андрія Парубія та прем’єр-міністра України Володимира Гройсмана щодо необхідності захисту національних інтересів у ситуації, яка склалася на сході України, передає zakarpatpost.net.

Зокрема, у зверненні йдеться про необхідність повного припинення торгівельно-економічних відносин з Росією та тимчасово окупованими територіями, а також утворення Тимчасової слідчої комісії ВРУ щодо встановлення законності торгівлі з окупантами та надання правової оцінки силового розгону блокувальників.

Однак, як наголошують у прес-службі Закарпатської облради, остаточний варіант звернення буде сформовано виконавчим апаратом облради, адже під час обговорення до тексту звернення пропонували внести доповнення. Основні ж аспекти ухваленого документу стосуються пропозиції організувати відкритий діалог із вироблення шляхів подолання ситуації, що склалася, провести незалежний економічний аудит з метою прийняття рішення щодо діяльності підприємств і установ із російським капіталом, припинити переміщення товарів, крім гуманітарних, через лінію розмежування та забезпечити надійне функціонування паливно-енергетичного і металургійного комплексу України.

Звернення, підтримане 37-ма обласними депутатами із 64-х, буде надіслане і народним депутатам України від Закарпатської області для реагування в межах повноважень наданих їм законодавством України.

zakarpatpost.net