Як Ужгород у свята зустрічає туристів

На свята в Ужгороді діє свій, закарпатський менталітет, який важко зрозуміти гостям. А їх у нашому краї у ці дні багато. Вони з’їжджаються з усіх усюд, аби подивитися на цвітіння сакури.

Хоч, як анонсувала міська рада, готелі наразі заброньовані на два тижні вперед, візитери умудряються знайти житло, щоб тільки погостювати в Ужгороді.

Утім… на їхній подив, чимало магазинів та кав’ярень у ці ні не працюють.

Пов’язано це з Великоднем. Однак у Києві, Львові, Одесі та в інших містах навіть на великі релігійні та державні свята заклади торгівлі та громадського харчування трудяться у майже зичному режимі.

Звісно, мережеві кафе та супермаркети працюють і в нас, але частина приватних закладів закриті на кілька днів.

Тож люди приходять і… цілують двері.

Невже ми так чекаємо на гостей? Недарма в Закарпатті існує прислів’я:  «Прийди до мене додому, коли  мене не буде  вдома».

Місто сьогодні завмерло…

Тиша… і лише чути клацання фотоапаратів…

А в об’єктиви туристів потрапляють не тільки сакури, але й бруд на вулицях. На жаль, перед святами Ужгород прибрано всього  відсотків на 60. Немає і великоднього ярмарку… тай власне сувенірів із гордістю міста – сакурами… крім дешевого китайського ширвжитку…

Але ж у нас стільки умілиць, стільки талановитих людей, тож невже немає кому зробити щось таке, аби кожен гість залюбки віз із Закарпаття на згадку про наш край не лише торт «Ужгород»та вино.

zakarpatpost.net