Бійців «Правого Сектору», що фігурують у резонансній справі про стрілянину у Мукачеві 2015-го, нарешті звільнили з-під варти. ФОТО

Сьогодні, 29 травня, чотирьох бійців «Правого Сектору» Родіона Горбенка, Володимира Бурчу, Сергія Деяка та Романа Мунчака, що є обвинуваченими у справі про стрілянину у Мукачеві в липні 2015 року, звільнили з-під варти на поруки народного депутата Володимира Головка та міського голови м. Сколе (Львівська обл.) Володимира Москаля. Про це на своїй сторінці у Facebook повідомили адвокати обвинувачених Олена Сторожук та Роман Бухтояров, передає zakarpatpost.net.

Відповідне рішення ухвалив Мукачівський міськрайонний суд. У судовій справі, яка триває понад півтора року, обвинуваченим кілька разів продовжували термін тримання під вартою, хоча захист просив про зміну запобіжного заходу. Сьогодні клопотання адвокатів задовільнили.

Фігурантів справи звільнили прямо у залі суду. Підтримати їх до Мукачева приїхали десятки побратимів, громадських активістів та небайдужих містян, які стежили за перебігом резонансної справи.

Нагадаємо, що через події у Мукачеві в липні 2015 року у Закарпаття, окрім дурної слави криміногенного регіону, з′явилися новий губернатор (Геннадій Москаль) та новий очільник обласної поліції (Сергій Князєв). Мукачівська стрілянина наробила галасу на всю Україну, а подробиці події обросли легендами ті міфами. Так, місцеві й зараз можуть розповідати приїжджим роззявам про «правосєків, які й досі переховуються чи-то у горах, чи-то у лісах».

Наразі ж хлопці на волі, зустрілися зі своїми рідними і друзями. Однак розгляд справи триває. Нагадаємо, що сторону обвинувачення представляє Генеральна прокуратура України.

Фото з мережі Facebook

zakarpatpost.net