Вакарчук привіз на концерт в Ужгород своїх батьків. ФОТО

Учора, 1 червня, на ужгородському стадіоні «Авангард» відбулася знакова для міста подія – концерт легендарного «Океану Ельзи», передає zakarpatpost.net.

Концерт став особливим і для гурту, зокрема для фронтмена «Океанів» Святослава Вакарчука. До Ужгорода на виступ соліст привіз своїх батьків пана Івана та пані Світлану, якій сьогодні родина святкуватиме день народження. Про дорогих серцю гостей Святослав повідомив зі сцени, однак попрохав публіку не вітати маму зі святом передчасно, адже це недобра прикмета.

Також співак нарешті відповів на хвилююче усіх питання, де саме є його мала Батьківщина. «Щоб розставити усі крапки над «і» у довгих суперечках скажу, що вважаю своєю малою Батьківщиною Мукачево та Львів!», – зазначив С. Вакарчук. І хоч крапок на «і» так і не з′явилося, але мукачівська публіка, якої на стадіоні було достатньо, щиро пораділа за талановитого земляка.

«Океан Ельзи» не приїздив до Ужгорода близько 7 років, за що Святослав Вакарчук дуже вибачався. І глядачі вибачили – аплодисментами у 40 тисяч рук. Адже прийшли послухати улюблені пісні аж 20 тисяч закарпатців! Про рекордну цифру також повідомив соліст гурту.

Ужгородський концерт у рамках світового гурту «Океан Ельзи» розпочав двічі. Спочатку прозвучала пісня-посвята померлому Блаженнішому Любомиру Гузару, якого Святослав Вакарчук вважає своїм духовним наставником. Потім же концерт розпочався у звичному форматі – із запальних драйвових пісень.

Двогодинний концерт завершився двома виходами «на біс». Публіка не відпускала улюблених артистів, а пісні «Океану Ельзи» було чутно абсолютно в усіх районах міста. Про «балконні прослуховування» ужгородці ділилися враженнями у соцмережах.

Довгоочікуваний концерт легенд вітчизняної музичної культури зібрав на «Авангарді» океан людей – людей щасливих і об′єднаних любов′ю до пісень «Океану Ельзи». Вражень від побаченого і почутого вистачить до наступного концерту, з яким Святослав Вакарчук пообіцяв так довго не зволікати.

 

zakarpatpost.net