Чому в Ужгороді висаджують так мало квітів?

Багато ужгородців мало мандрують іншими містами України і не можуть зіставити життя в Закарпатті та інших областях.

А подивитись у інших куточках нашої країни справді є на що.

Для прикладу візьмемо хоча б озеленення.

У сусідньому Львові місто заквітчують десятки тисяч рослин. Більше того, аби не виникало ніяких ексцесів, на базі управління екології та ландшафтного планування міської ради ще на початку року було створено навіть створено штаб координування запланованих заходів із озеленення міста.

Тай квіти там усюди – на підвіконнях, на ліхтарних стовпах, на літніх терасах. А газони – це справжні витвори мистецтва. Чого варті тільки клумби-вишиванки.

Як і в країнах Європи на них ніде не проглядає глина, усюди – суцільний квітковий килим, видно, що працюють справжні дизайнери, а не комунальні служби, як у нас.

Квітами у Львові викладено навіть герб міста біля ратуші, із рослин створено і квітковий годинних… усі вони гарні, яскраві, різнокольорові.

І на диво – їх ніхто не краде.

А от у Харкові цими днями лише для 100-метрового напису «Ми любимо Харків» було використано аж 30 тисяч квітів, а загалом уже висаджено більше мільйона рослин та ще майже два планують використовувати для прикраси міста в цьому році.

А тим часом в Ужгороді прозвітували, що врешті-решт висаджено більше 20  тисяч квітів. Яка ж це мала кількість, порівняно з іншими містами! Та ще й із яким запізненням клумби знову розквітли  після того, як відцвіли тюльпани.

Крім того, нормальних квітників, які б нагадували не суміш ґрунту з насадженнями, а витвори мистецтва у нас немає зовсім.

Але ж ми так мріємо привабити в наш край туристів! Та для того, аби вони приїхали, ми маємо навіть не рівнятися на інші українські міста, а бути набагато кращими за них. Бо ж якщо в тому ж таки Харкові чи Львові висаджують по 2-3 мільйони рослин, то в нас їх має бути  хоч декілька сотень тисяч… відповідно до розміру міста.

 zakarpatpost.net