Американська компанія вкладе у закарпатські золотокопальні 100 мільйонів доларів

Компанія-інвестор Avellana Gold, що спеціалізується на видобутку золота і поліметалів, відкрила офіційне представництво в Україні з офісом у Києві. Представництво очолив Андрій Смолін.

Avellana Gold планує організувати масштабне виробництво з видобутку золота і золотополіметалевих руд на Закарпатті на декілька сотень робочих місць. Загальний бюджет проекту – близько 100 млн доларів. Зараз компанія займається розвідкою родовища поліметалів у селищі Мужієво та вивчає шляхи вирішення екологічних проблем поблизу родовища.

«Протягом останніх 20-ти років галузь видобування в Україні була практично закритою для інвестицій – жоден проект не був до кінця реалізований, – зазначив представник Avellana Gold в Україні Андрій Смолін.  – Успішність втілення проекту Avellana Gold вигідна країні, адже це суттєвий вклад приватного капіталу у виробництво та  розвиток регіону».

«Відкриття представництва компанії в Україні – це свого роду індикатор того, що в Україні є можливості для реалізації довгострокових інвестиційних проектів із залученням іноземного капіталу», – додав Андрій Смолін.

Avellana Gold вивчає нову стратегію розробки родовища поліметалів з використанням сучасної техніки, а також безпечного для екології флотаційного методу видобування золота. Передусім компанія зобов’язалася усунути руйнівні наслідки роботи попереднього підприємства на території Мужіївського родовища. Зокрема розпочато роботи з рекультивації ґрунту.

Офіс українського представництва Avellana Gold розташований за адресою: м. Київ, вул. Пимоненка 13, корпус 8а, офіс 21.

Нагадаємо, у 2016 році Avellana Gold придбала підприємства «Карпатська рудна компанія» і «Західна геологорозвідувальна компанія», що володіють спеціальними дозволами на видобуток і розвідку поліметалевих руд у Західній Україні (Мужіївське, Берегівське і Квасівське родовища).

*Фото: генеральний директор компанії Avellana Gold Брайан Севідж з керівником українського представництва Avellana Gold Андрієм Смоліним.

zakarpatpost.net