Ще менше студентів отримуватиме стипендію

До 2020 року лише 15% студентів-бюджетників отримуватимуть стипендію.

Зараз 40-45% студентів отримують стипендії, 2018-го отримуватимуть до 25%, каже заступник міністра фінансів Сергій Марченко на VoxConnector.

“Ми не збираємося зменшувати стипендію. Хочемо її підвищити. При 15 відсотках академічних стипендіатів розмір стипендії може бути на рівні мінімальної зарплати, прожиткового мінімуму. Тобто рівень має бути достатній, щоб ця стипендія була достатня, щоб мати можливість проживати безбідно”, – зазначив Марченко.

На його думку, у результаті студенти краще вчитимуться та намагатимуться отримати більші бали.

Терміни набуття чинності нових правил отримання стипендії узгоджуватимуть із Міністерством освіти.

В Україні закінчилася вступна кампанія. Тривала з 12 до 26 липня. До зарахування на бюджет до вищих навчальних закладів рекомендовані 60 928 абітурієнтів. Результати й рейтингові списки опублікували в Міністерстві освіти. 5 серпня до 12:00 абітурієнти мали принести оригінали документів у ­навчальні заклади.

Міністерство запустило нову Єдину державну електронну базу з питань освіти. Через кілька днів абітурієнти почали скаржитися на збої програми. За тиждень зникли майже 40 тис. заяв на вступ. Кому не вдалося зареєструвати знову – дозволили це робити у приймальних комісіях.

zakarpatpost.net