Сьогодні ужгородців вже вчетверте розбудила молитва за Україну

26-ий День народження рідної країни в Ужгороді зустріли на світанку «Молитвою за Україну»

Уже четвертий рік підряд з ініціативи Заслуженого академічного Закарпатського народного хору найголовніше державне свято зустрічають, як тільки сходить сонце.

“Коли ми вперше молилися за Україну, мені телефонували, що хто це придумав, хто нас слухатиме о шостій годині ранку, але я розуміла, що хто хоче – той прийде, а хто не має бажання, того не влаштує ні шоста ранку, ні шоста вечора. Коріння забувати не можна, аби не втратити ідентичність, не загубити той місточок, що з’єднує нас із минулим. Мене такі заходи надихають. Приємно,коли приходить багато людей, коли цікавляться, коли підтримує й сам колектив”, – розповіла zakarpatpost.net заслужений працівник культури України, кавалер ордену княгині Ольги, головний диригент Державного Заслуженого Академічного Закарпатського народного хору України Наталія ПЕТІЙ-ПОТАПЧУК.

За мир в Україні, за її процвітання та добробут, за воїнів, що захищають незалежність держави, помолилися священнослужителі усіх конфесій, дітки прочитали “Отче наш” різними мовами.

Долучилися до спільної молитви керівники області та міста, військові, багато ужгородців.

Про це повідомила прес-служба Ужгородської міської ради.

Кульмінацією події стало спільне виконання Гімну України.

zakarpatpost.net

Встановити зображення запису