Понівечене обличчя центрального Ужгорода

Ви заглядали колись під решітку липневої каналізації у центрі Ужгорода?

А варто! Що там коїться – це просто жах!

Тому й не дивно, що в період опадів місто плаває.

Приймачі не справляються водою через те, що там маса сміття.

Його не просто не вичищають звідти, а прибиральники навіть самі змітають на решітки весь вуличний бруд та пилюку…

При цьому металева решітка часто пошкоджена, її не вистачає. До того ж… постійно, із року в рік, ніби її й латають, але неякісно. До того ж – на Корзо, у самому серці столиці Закарпаття.

Журналіст zakarpatpost.net  спробував заглянути у отвір ливнеприймача. Побачити там вдалося і пластикові пляшки, і папірці, і недопалки, і закрутки з пляшок, і багато іншого.

При цьому перехожі, які стали свідками нашого експерименту, також висловлювали критичні зауваження  щодо стану приймачів.

«Моя онучка нещодавно впала в такий отвір і поламала ногу, – наголосив чоловік, що представився Іваном. – Така ж ситуація й із люками. Невже за стільки років проблему не можна вирішити?»

«Якщо так триватиме й надалі, то Ужгород може стати схожим після дощу на другу Венецію. Історична частина мало того, що викладена негарною бруківкою, ще й не «нафарширована» старшими ливнеприймачами з ржавими, старими решітками», – долучилася до розмови жінка років 60.

«Зливова каналізація грає дуже важливе значення при відведенні дощових і талих вод від будівель. Кожен пам’ятає приказку: вода камінь точить. Ось без зливової каналізації камінь, з якого побудовані будинки буде поступово руйнуватися. Це ж стосується й тротуарної плитки. Хіба ужгородські приймачі є окрасою міста? Скоріше навпаки. А в середмісті багато туристів, які бачать всі  ці понівечені решітки. Ганьба перед ними»,- зазначив інший містянин.

Справді, зливова каналізація в Ужгороді заслуговує на краще. Тож хоча б в історичній частині її потрібно зробити гарною, якісною і подбати про те, аби вона виконувала свої безпосередні функції… а не слугувала елементом невдалого декору… або корзиною для сміття.

 zakarpatpost.net