Закарпаття просить в уряду 25 мільйонів гривень на міст

Міст у смт. Буштино у критичному стані. Якщо він завалиться, Рахівський та значна частина Тячівського районів можуть залишитися без транспортного сполучення.

Крім того, зволікання із завершенням будівництва мосту може призвести до втрати сполучення на автодорозі Мукачево – Рахів – Рогатин – Львів.

Тому, за інформацією прес-служби Закарпатської обласної ради, депутати вирішили звернутися до Уряду і попросити на завершення будівництва мосту в смт Буштино чверть мільйона гривень.

У документі зазначається: «Вкрай незадовільний стан доріг створює значні незручності для мешканцівкраю, туристів з України та із-за закордону, гостей і ділових партнерів Закарпаття, погіршення стану автомобільних доріг негативно впливає на безпеку дорожнього руху та призводить до зростання аварійності на автошляхах області,  зумовлює зростання соціальної напруги серед населення, що все частіше вдається до таких радикальних способів вияву невдоволення, як перекриття автомагістралей.

Роками залишаються незавершеними роботи на десятках повеневих об’єктів, що несе загрозу руйнування автомобільних доріг та захисних споруд  і мостових переходівпри найближчому стихійному піднятті рівня високих вод.

Виходячи з наведеного, просимо негайно втрутитися у ситуацію та передбачити фінансування у сумі 25,0 млн. грн на 2017 рік для завершення зазначеного мосту в смт Буштино», – наголошується в документі.

Щоправда, міст є аварійним уже далеко не перший рік. Він потребує ремонту вже десятиліття. Цікаво, що мостовий перехід у зв’язку з тим, що міст  було пошкоджено паводками 1998 та 2001 років, почали будувати ще у 2003 році.

Але нової транспортної розв’язки досі не з’явилося.

Тож  чи дасть столиця гроші на міст – поки що невідомо.

Чекаємо.

zakarpatpost.net