Не Зеленським єдиним живе Закарпаття. Платон, Віагра, Космос та інші дивні імена

Нещодавно всю Україну облетіла звістка про те, що хлопчика в Ужгороді назвали Зеленським. Мама малюка навіть не приховувала, чому дитинча отримало таке ім’я. Жінка розраховувала на подарунки, адже живе бідно. Зізналася, що хотіла, аби президент приїхав на хрестини, став хрещеним. Ще раніше, 10 років тому, також на Закарпатті народився хлопчик, якого назвали Януковичем. Мешкає він у селі Середнє Ужгородського району. Зараз закінчив 4-й клас. Каже, що любить писати і грати у футбол, пише газета «ЯСНО».

 

Як інформує Південно-Західного міжрегіонального управління Міністерства юстиції (м. Івано-Франківськ), протягом липня 2020 року Ужгородським міським відділом ДРАЦС видано 158 свідоцтв про народження.

Найпоширенішими іменами, якими називали ужгородці хлопчиків були: Давид, Данило, Олександр, Марк, Артем.

Дівчаток найчастіше називали іменами: Софія, Емілія, Яна, Аліса, Анастасія.

Також часто батьки обирали рідкісні та незвичні імена. Для хлопчиків – Платон, Лука, Леонард, Спірідон, Домінік, Марсель, Міран.

Дівчаток називали іменами – Аріна, Еліза, Шарлотта, Мілана, Ліліт, Вів’єн, Ясміна.

Та не тільки на Закарпатті немовлят називають дивними іменами.

А які ще цікаві імена є у світі? Виявляється, їх дуже багато.

Наприклад, сім’я Джексонів зі США назвала своїх п’ятьох дітей: Менінгіт, Ларингіт, Апендицит, Перитоніт, Тонзиліт. А в Індії хлопчину назвали Я люблю картоплю.

На Гавайських островах в одну зі шкіл вступила молодша дочка власника одного з місцевих ресторанів. Її ім’я і прізвище складаються з 102 літер. Її так і не змогли внести до класного журналу. У Росії ж живуть діти з іменами: Північ, Дельфін, Вітер, Ангел, Місяць, Авіадиспетчер, Приватизація і навіть Віагра.

Ну а відомий американський бізнесмен Ілон Маск і канадська співачка Граймс назвали сина X?A-12. За словами матері дитини, в імені хлопчика зашифрована назва її улюбленого літака-розвідника, математичної змінної і штучного інтелекту.

У нас в Україні уже в цьому році дітей називали Сонце, Космос, Нектарій, Діонісій, Гамлет, Фараон, Ангел, Весна, Італія, Вона, Фея, Спартак… Отже, і українці, і світ дійсно дивують іменами. І не завжди дітям із ними потім затишно жити. Та батьки, прагнучи якоїсь оригінальності, не дуже цим переймаються. Повний текст ти можеш прочитати тільки у газеті ЯСНО. Купи газету у кіоску, або передплати на своїй пошті. Індекс 76076. ЗакарпатПост