Чому церква – місце, де коронавірусом заражаються найчастіше. Пояснення лікаря

Що ж відбувалося далі у нашій родині? Мамина подруга-лікарка порадила свого колегу, який робить крапельниці хворим удома. Він власне і врятував батька, пише газета «ЯСНО».

Бацил чоловік не боїться. Каже, що маска здорових не захистить і носити її домашнім взагалі не потрібно. У той же час наголошує, що уникнути  зараження нереально, бо вірус є в будинку.

«Не гарантія, що у всіх будуть такі ж симптоми, – запевнив він. – Хтось перехворіє непомітно і просто на майбутнє матиме імунітет. Здорові люди переносять ковід на ногах і нічого не відчувають, хіба що легку втому – не більше».

Антисептиками він радить не користуватись, мовляв, купувати їх – гроші кидати на вітер, натомість порадив обробляти все в будинку спиртом, горілкою або самогоном, а руки мити тільки господарським милом.

Те, що батько заразився у церкві, його абсолютно не здивувало.

«Хворі є абсолютно у кожній церкві. Найбільше – в монастирях. Ось я вже тиждень крапаю монашок. Три з них трималися до останнього: молоді, симпатичні, як кажуть, у соку. Я ще собі подумав: видно, віра в них сильна, раз нічого до них не пристає…  Але сьогодні вранці зателефонувала ігуменья: каже, сестри зовсім злягли, рятувати треба. Так зараз їду до них», – наголосив він.

Лікар також додав, що в церквах, незважаючи на карантин, є скупчення людей, та ще й яких – найчастіше пенсіонерів, із уже багатьма хронічними хворобами, ожирінням, проблемами з серцем, судинами, легенями… Там застояне важке повітря. Крім того, мало в яких храмах приміщення обробляють, а якщо це й роблять, то малоефективними антисептиками, а не самогоном. Там ніхто не провітрює і вірус ніби законсервовується. За його словами, це ніякий не наїзд на релігію, бо він сам вважає себе дуже віруючою людиною і перед кожним візитом до хворого молиться, але такі реалії, їх потрібно сприймати адекватно, без фанатичного пінопускання та запевнень, що так говорять лише безбожники. Повний текст ти можеш прочитати тільки у газеті ЯСНО. Купи газету у кіоску, або передплати на своїй пошті. Індекс 76076. ЗакарпатПост