На Закарпатті – сезон горіхів. Не викидайте шкаралупу, вона – лікувальна

ЇЇ рекомендують при захворюваннях шкіри

Виявляється, вкрай корисною сировиною є горіхова шкаралупа!

«Горіхова шкаралупа ефективна у лікуванні ран, які погано гояться, інфекційного запалення шкіри, екземи. Шкаралупу помийте, загорніть у фольгу і упродовж 40 хвилин запечіть на вогні, тоді розбийте молотком і розітріть на порох,» – каже Олена Баклюкова, травознай.

Такий порошок можно використовувати як лікувальний. Є й інший спосіб: горіхові шкаралупки покласти в емальовану каструлю до половини, залити водою і варити до кольору міцного чаю, тоді процідити, розвести кип’яченою водою у співвідношенні 1:10 і цим розчином змащувати уражені ділянки шкіри. Такий відвар можна використовувати і для косметичних потреб: якщо промивати ним темно-русяві коси, вони набудуть гарного насиченого кольору, стануть міцнішими. Для полоскання волосся можна додавати до каструльки і горіхове листя, пише Погляд.

Народная медицина стверджує, що при зубному камені шкаралупа волоського горіха швидко, безпечно і безболісно  розм’якшує і видаляє наліт,  очищає емаль від скам’янілих нашарувань,    повертає зубам білизну і здоровий вигляд,  за рахунок антибактеріальної дії знижує ймовірність утворення нового шару каменю.

zakarpatpost.net