Горонда і Страбичово намагаються знову об’єднатися

Весною цього року села Горонда, Страбичово і Жнятино започаткували процедуру добровільного створення об’єднаної територіальної громади.
Окрім переваг соціального розвитку сіл в умовах громади, додатковим стимулом для такого рішення було принципове і категоричне небажання об’єднуватися з сусіднім селом Великі Лучки, як це передбачено проектом перспективного плану. На це є свої причини, які мають як тривалу негативну історію стосунків між цими селами і селом Великі Лучки, так й економічні розрахунки.

>>> Вподобайте сторінку закарпатської газети «Мукачево Express» у Facebook

Однак у процесі підготовчої роботи Жнятинська сільська рада відмовилася від свого попереднього наміру, тож процес створення громади треба було розпочинати заново. У випадку створення Горондівської громади – це буде фінансово спроможна громада з населенням 7.3 тисячі жителів.

Розрахунки засвідчують, що Горондівська та Страбичівська сільські ради, у випадку об’єднання, тільки за рахунок надходжень збільшать доходи загального фонду бюджету в 2,3 рази. У правовому сенсі процедура утворення громади була дотримана бездоганно і ОДА має усі підстави для надання у 10-денний термін позитивного висновку.

Якщо і цього разу політичні ігри не зведуть нанівець зусилля жителів двох потужних сіл реалізувати надане їм законом право на добровільне об’єднання.

zakarpatpost.net

image description