Права рука не знає, що робить ліва. Чому Москаль скасував рішення про роз’єднання НВК на Хустщині?

Закарпаття продовжує судомити через новий закон про освіту. Проте цього разу йдеться не про мову і не про нацменшини. Згідно з законом, такого поняття, як навчально-виробничі комбінати в перспективі в Україні більше не буде.

Утім саме НВК стало яблуком роздору на Хустщині. Днями райдержадміністрація прийняла рішення про реорганізацію навчально-виробничого комбінату шляхом роз’єднання і функціонування в подальшому окремо школи і дитсадка в Данилові.

>>> Вподобайте сторінку закарпатської газети «НЕДІЛЯ»

Одразу після цього у селі почалися протести.

Тож як повідомив правозахисник Віталій Грегор, днями Геннадій Москаль скасував розпорядження Хустської РДА «Про реорганізацію шляхом поділу Данилівського навчально-виховного комплексу «загальноосвітній навчальний заклад I-III ступенів – дошкільний навчальний заклад», а також доручив райдержадмінстрації звернутись до державного реєстратора щодо припинення процесу необґрунтованої «реорганізації».

Незрозуміло, чим керувався очільник області – власними амбіціями чи пошкодував скаржників, яким не сподобалося рішення органів місцевого самоврядування на місці. адже існує закон, який повинен бути один дляв всіх, незалежно від посад.

Нагадаємо, що нещодавно прийнятий закон України «Про освіту» передбачає, що в Україні функціонуватимуть початкові школи, гімназії і ліцеї. Робота навчально-виховних комплексів не передбачена.

zakarpatpost.net