Скільки покинутих дітей за рік на Закарпатті

Звичайно, дуже важко уявити, як може людина, яка протягом дев’яти місяців виношувала у своїй утробі нове життя, зректися власної кровинки.

Однак таких «зозуль» завжди було чимало. Більше того, окремі горе-матері наважуються навіть на найжахливіше – вбивають, викидають на смітники своїх же малюків. На жаль, подібні випадки трапляються і в нашій області.

Але найчастіше жінки покидають немовлят прямо в пологових будинках. Лише в листопаді цього року в Ужгороді таким чином залишилися без рідних двоє малюків.

Загалом цьогоріч у міському пологовому будинку без батьків залишилися 5 немовлят, у минулому році в столиці Закарпаття таких випадків було всього два, а в позаминулому – жодного.

Закарпатських зозуль розшукують правоохоронці, але часто породіллі озвучують у пологовому про себе недостовірні дані. Тому знайти їх вдається рідко. Більш свідомі матері пишуть відмову від дітей. У такому разі притягнути до відповідальності їх не можна.

А загалом на обліку служб у справах дітей Закарпаття перебувають 2234 дітей-сиріт та дітей, позбавлених батьківського піклування (0,8 відсотка від загальної кількості дітей області), серед яких 20 – залишені в пологових. 648 із усіх сиріт (або 27,4 %) підлягають усиновленню.

zakarpatpost.net