Туалети без дверей і перегородок, санвузли в антисанітарному стані. Лікарню для душевнохворих на Закарпатті хочуть закрити?

Цими днями Інтернет облетіла новина про стан психічної лікарні у Вільшанах.

У дописі йшлося про жахливі умови,у яких проживають хворі.

>>> Вподобайте сторінку закарпатської газети «НЕДІЛЯ»

«У ванній кімнаті відсутнє централізоване гаряче водопостачання – пацієнти без допомоги персоналу користуватися ванною не можуть, оскільки вода підігрівається дровами.

Туалетні кімнати не обладнані перегородками, двері не зачиняються, немає поручнів. Загалом санітарні вузли в антисанітарному стані (брудна підлога і плитка, зношені труби, з яких фонтаном б’є вода).

У лікарні є пожежна сигналізація, проте персонал її вимикає, оскільки в корпусах пічне опалення і через це сигналізація регулярно спрацьовує.

За результатами візиту будуть підготовлені акти реагування Уповноваженого та направлені до Міністерства охорони здоров’я України та Закарпатської обласної державної адміністрації», – зазанчено у звіті.

Відтак  почали зявлятися публікації про те, що матеріал спрямований на те, аби лікарню закрити.

На заклик врятувати медзаклад відізвалося чимало закарпатців. Зокрема, солістка Закарпатського народного хору Мирослава Копинець зголосилася дати для пацієнтів концерт.

Ситуацію прокоментув і колишній працівник закладу, лікар Віталій Баранов.

« Справжні закарпатці не соромляться хворих. Душевнохворі – це такі самі люди, як і ми з вами, просто в них щось у житті не склалося і мозок дав збій, але вони самі стараються по мірі сил бути нормальними. Сором і страх перед душевнохворими – це забобони, пережитки СРСР, але закарпатці милосердні і вірять у Бога, чому підтвердження – намір справжньої доньки своєї землі, пані Мирослави. Щойно говорив із головним лікарем Вільшанської ОПЛ, вона розчулена і рада від цього наміру, Вільшани чекають, долучайтеся хто небайдужий!», – зазначив він.

zakarpatpost.net