Як закарпатського журналіста шокували грудневі ціни черешні та малину на столичному ринку

Зараз, коли надворі холодно, особливо хочеться чогось , що нагадувало б про спекотні  дні.

Тож журналіст закарпатської газети «НЕДІЛЯ»  проінспектував столичні ціни на літні ягоди та фрукти.

>>> Вподобайте сторінку закарпатської газети «НЕДІЛЯ»

Справді, у Києві можна купити все. Такого розмаїття дарів садів та городів на Закарпатті немає навіть у пору їхнього дозрівання.

Отже, вирушаємо на Бессарабський ринок, аналізуємо і куштуємо.

Першими знаходимо черешні. На вигляд вони дійсно ідеальні, соковиті, налиті сонцем і червоні, дуже великі. Щоправда, ціна вражає: 1200 гривень за кілограм.

Продавчиня нахвалює продукцію, каже, що  плоди привезено з  Іспанії, розповідає про користь черешень особливо зараз, у грудні. Послухавши її розповідь, дивимось, що ще вона продає. Є в неї і полуниця. Просить за неї жінка 150 гривень за приблизно 200-грамовий лоток. Тобто, кілограм вартує близько 600 гривень. Чомусь  ягід не хочеться. Але киянка продовжує презентувати свій товар. Найдорожче в неї коштує малина – 100-грамовий лоток  вона ладна віддати за 150 гривень. Підраховуємо. Сума вражає. Кілограм  ягід, що на Закарпатті росте чи не на кожному кроці і зараз зберігається в морозильних камерах більшості наших ґаздинь обходиться у свіжому вигляді у 1500 гривень.

Є в жінки в продажу і лохина, і ожина, і ще маса інших літніх плодів.

Але ми рушаємо далі. Поруч чоловік продає фініки. На вигляд вони надзвичайно гарні, великі. Вирішуємо купити, скуштувати. Важить нам чотири штуки. Бере калькулятор, рахує.  Виходить 79 гривень. Що робити, розраховуємось.  Сума досить велика, але на смак… Вони просто райські, дійсно варті таких грошей.

Шкода лише, що вдома, у рідному Ужгороді, взимку немає такого широкого розмаїття продукції. Можливо, слабкий попит… та й зависокі ціни.