Що трапилося на Закарпатті за день? Головні новини та події 27 грудня

День на Закарпатті пройшов у передноворічних клопотах та приготуванні до свята.

Площа Корятовича в Ужгороді засяяла по-новому. Наразі там встановлено чотири розтяжки-гірлянди. Їх розташовано вздовж вулиці від магазину «Кобзар» до зеленого ринку.

>>> Вподобайте сторінку закарпатської газети «НЕДІЛЯ»

Кожна складається шести напівкруглих елементів. Нагадаємо, що нещодавно 14 дерев на вулиці Волошина одягнули у світлодіодні  «шапки».

Мода на новорічні деревця у горщиках набирає обертів. Ялинки в горщиках почали заготовляти в державних лісництвах, щоправда, це швидше виняток, аніж правило, але якщо пошукати – можна знайти.

Так, торік таку практику вперше запровадили на Закарпатті в Перечинському лісгоспі – і це стало справжньою сенсацією. Лісівники не просто продавали свої деревцята в горщиках за третину ціни від зрубаних з чіпами ялинок на ринках (тобто, від 100 гривень), а й давали напрокат: орендувати ялинку коштувало ще дешевше – всього 60 грн. Проте орендувати лісове дерево більше не можна.

Сьогодні на площі Кірпи проходили ремонтні роботи. Працівники підрядної організації укладалинижній, чорновий шар асфальту в рамках реконструкції і проводили облаштування транспортного кола. Як повідомив у ексклюзивному інтерв’ю газеті «Наш Ужгород» Ужгородський міський голова Богдан Андріїв, незабаром площа постане перед нами у оновленому сучасному вигляді.

Стало відомо, коли відкриють Петефі для проїзду автомобілів. Про це  в екслюзивному інтерв’ю газеті «Наш Ужгород» розповів Богдан Андріїв.

 

 

«На наступний рік  і надалі займатимемося площею Петефі. До Нового року плануємо відкрити проїзд, який був раніше від Руської, бо в місті є затори, незручності для водіїв. Розумію, що зараз лунає багато критики на адресу того, що ремонтуємо Петефі, але ми хочемо зробити її так, щоб потім не перекопувати знову і знову. Тому спочатку міняємо всі комунікації», – заявив Ужгородський міський голова.

Здається, у столиці Закарпаття немає ні метро, ні підземних переходів. Але є велетенські провалля.

Яким чином вони утворюються – невідомо. Але на вулиці Станційній, 16 лякає перехожих своєю глибиною прірва в нікуди. Розміром вона близько двох метрів. Дивитись у таку велетенську яму страшно, а в неї ж будь-якої миті може хтось впасти. Тим більше, що місцина є людною.

Хоч на календарі кінець грудня, та в Ужгороді, як у казці про 12 місяців можна знайти квітучі живі квіти. Зокрема, у сквері Макарика рясно цвітуть хризантеми.  При чому, їх сотні. Хоч їхні бутони похилилися від снігу, але на вигляд рослини досить свіжі і їхні пелюстки яскраві.

zakarpatpost.net