ТОП-5 ужгородських рекордів 2017 року

Лебедина столиця

У січні на Ужі поселилася рекордні кількість лебедів – 25 білоперих красенів.

Журналісту zakarpatpost.net вдалося сфотографувати пернатих. Їх можна було побачити біля пам’ятника Волошину, навпроти Драмтеатру.

Рекорд із обіймів

У лютому на площі Театральній в Ужгороді відбувся всеукраїнський флешмоб до дня обіймів, під час якого обіймалося 170 осіб одночасно.

Метою флешмобу було залучити якомога більше людей до створення ланцюгу обіймів. Кількість людей фіксували представники національного реєстру рекордів для встановлення Національного рекорду Україн. Вони вручили представнику міськради сертифікат про наймасовіші дружні обійми, які були зафіксовані в Ужгороді.

Ужгородська регата-2017. Плавав навіть Ужгородський замок

Сьома регата зібрала тисячі людей. У ній взяли участь майже 120 учасників у складі 25 команд. Географія змагань теж була широкою – до Ужгорода долучилися Мукачево, Свалява, Чинадієво й інші населені пункти Закарпаття. Так велелюдно в місті не було давно. Глядачі із захопленням спостерігали за учасниками, які стартували  біля Підзамкового мосту.

Там же відбулася посвята їх у моряки і кожен ужоплавець міг отримати порцію юшки.

Пливли учасники регати на діжках, мішках, плавзасобах із пінопласту, надувних камерах, звичайних човнах… Загалом було дуже багато цікавих і кумедних пристосувань для підкорення річки.

Прикрасили ялинку-рекордсменку

На площі Народній вУжгороді прикрасили найменшу головну ялинку України. Її висота – менше метра.

Маленькій ялиноньці, за словами лісників, близько десяти років, а у висоту вона сягає майже метр. Для того, щоб королева Нового року мала пристойні розміри, потрібно не менше 25 років. Однак, незважаючи на це, дерево стало українським рекордсменом – найнижчою головною ялинкою держави, до того ж, оздобленою до зимових свят із усіма почестями.

Нова ілюмінація до свят

Ужгород перед новорічними святами засяяв по-новому.

На площі Корятовича було встановлено чотири розтяжки-гірлянди. Їх розташовано вздовж вулиці від магазину «Кобзар» до зеленого ринку. Кожна складається шести напівкруглих елементів.

Крім  того, 14 дерев на вулиці Волошина одягнули у світлодіодні  «шапки».

Також   на площі Дружби народів до  5 минулорічних елементів ажурного декору додали 8 нових, а на Собранецькій встановили півтора десятка світлодіодних прикрас.

А ще на лінгвістичній гімназії наразі світиться напис «Ужгород 2018».

За  інформацією міської ради, для підсвічення нічного Ужгорода перед святами було використано 440 метрів ілюмінації.

zakarpatpost.net