Вакцини від кору Закарпаття отримає. Усі в чергу

Найближчими днями Закарпаття отримає 10 тисяч вакцин від кору

Про це інформує прес-служба Закарпатської ОДА.

Міністерство охорони здоров’я України (МОЗ) прийняло рішення про перерозподіл вакцини від кору, краснухи і паротиту, виділеної по всіх регіонах України.

– У результаті Закарпаття отримає 10 тисяч вакцин, – повідомляє Геннадій Москаль. – Таке рішення прийнято після телефонної розмови з міністром охорони здоров’я Уляною Супрун. Вакцина надійде в область найближчими днями, її вистачить, щоб зняти напругу з щепленнями дітей, однак недостатньо для задоволення повної потреби у вакцинації.

З початку року, станом на вівторок (23.01), в області зареєстровано 368 випадків захворювання на кір, при цьому щодня медики реєструють по 30 – 35 нових випадків. 78 відсотків хворих – особи до 17 років, а головна причина інфікування в тому, що дітей свого часу не щепили від кору.

Нагадаємо, що на Закарпатті виникла гостра нестача вакцини від кору, паротиту й краснухи, у Тячівському районі через хворобу введено карантин. Напружена ситуація з кором спостерігається також в Ужгородському та Хустському районах. Минулого року Закарпатська ОДА була змушена звернутися до Угорщини з проханням виділити області вакцину, як гуманітарну допомогу.

zakarpatpost.net