Що трапилося на Закарпатті за день? Головні новини та події 24 лютого

День на Закарпатті був багатим на події, основною з яких було обговорення протистояння між Москалем та Супрун.

Після конфлікту на голову Закарпатської ОДА посипалися звинувачення з боку уряду. Своє невдоволення висловили, зокрема, Гройман та Тука. І в той же час головний опонент пана Геннадія Віктор Балога несподівано став на його бік, висловивши підтримку.

У соцмережах триває бурхливе обговорення події. Хтось називає вчинок Москаля не гідним займаної ним посади, хтось не чоловічим, але більшість усе ж стали на його захист, особливо після того, як заступник міністра з питань тимчасово окупованих територій України Георгій Тука заявив у Фейсбуці, що Москаля потрібно звільнити. Відтак закарпатці активно стали на захист Москаля.

Окремі навіть висловлювали бажання бачити очільника краю Президентом України.

Чому закарпатці їдуть працювати за кордон, чому залишають вдома родини та дітей, чому сподіваються, що в іншій державі все набагато краще? У кожного на ці питання своя відповідь. Заробітчанство для нашої області – звична справа, адже тут їздили підкоряти чужі країни ще з діда-прадіда. У різні часи Закарпаття входило до складу різних держав, тож кордони у нас не надто відчуваються…. До того ж вони зовсім поруч… І опинитись у Празі можна набагато раніше, ніж у Києві.

Тому журналіст закарпатської газети «НЕДІЛЯ» спробував з’ясувати, як живеться та працюється нашим землякам у Чехії і чому вони покидають рідні теплі домівки та їдуть світ за очі.

Банда грабіжників скоїла більше десяти злочинів. Один із них – у Тячеві.

Володимир дізнався про те, що в місцевого мешканця Павла Калинича вдома є чималі статки. Для проведення таємної операції покликав Валентина та Віктора, розробив план та розподілив функції між підлеглими. Повідомив навіть, де знаходиться сейф та що в ньому зберігається. Хустянин та його колега з Тячівщини мали цього разу ще одного спільника Руслана Попа, разом із яким хотіли проникнути в оселю та здійснити пограбування. Володимир повідомив важливу інформацію – на той час господарі відпочивали у Буковелі.

Чому у декого не складається особисте життя? Чому жінки виконують чоловічу роботу? Чому взагалі наші земляки так часто розлучаються?

Про це та інше у прес-центрі закарпатської газети «НЕДІЛЯ» розповіла людина, що вивчає кармологію,  педагог і журналіст Олеся МАРКОВИЧ.

Сучасний спосіб життя є доволі напруженим, тому це часто призводить до стресів. Одні зі складними ситуаціями здатні впоратись легко і на все дивляться по-філософськи, інші сильно переймаються, накручуючи при цьому себе та оточуючих, ще хтось впадає в депресію, а дехто просто напивається.

Про всі ці проблеми ми вирішили поговорити з лікарем, який професійно знається як на питаннях психоневрологічного характеру, так і на алкоголізмі. Отже, сьогоднішнім гостем редакції закарпатської газети «НЕДІЛЯ» є психотерапевт Василь Сливка.

zakarpatpost.net