Що трапилося на Закарпатті за день? Головні новини та події 10 березня

День на Закарпатті був багатим на події.

У соцмережах активно коментують аварію за участі закарпатського прокурора в результаті якої загинула дівчина. Наразі стало відоме ім’я водія. У прокуратурі кажуть, що він був тверезим.

Чому на Закарпатті найдорожча в Україні свинина? Експерти Асоціації торговельних мереж України проаналізували, у яких регіонах найдорожче та найдешевше м’ясо за офіційною статистикою на початок лютого та склали відповідний рейтинг.

За словами її очільника Олексія Дорошенка, Київ є найдорожчим містом країни для любителів м’яса. Столиця також входить до ТОП-3 найдорожчих регіонів за всіма видами м’яса та сала, окрім курки.

За рік, із кінця січня 2017 року по кінець січня 2018 року, найбільше ціни на яловичину виросли в Закарпатській області – на 42%, із 87,7грн. за кілограм до 124,6грн. А оттакий аналіз цін свинини:

ТОП-3 найдорожчих регіонів, грн. за кілограм:
1. Закарпатська – 122,7
2. Київ – 118,2
3. Одеська – 115,4.

Будівництво в Чопі перевантажувального зернового комплексу почала Українська експедиторська компанія «ПАКОБО». Термінал призначений для вивантаження і завантаження зерна з автомобільного транспорту, а також з широкої колії вагонів на вагони євроколії.  Відкриття терміналу заплановане на червень цього року.

«Це буде єдиний такий зерновий комплекс на Західній Україні, послуги якого будуть доступні для всіх учасників перевізного і експортно-імпортного процесу. Пуск даного проекту заплановано на червень 2018 року», — заявили у компанії.

Поблизу села Баранинці Ужгородського району сталася автомобільна аварія, внаслідок якої водій, 45-річний мешканець Мукачівщини, загинув на місці події. Поліція встановлює усі обставини  ДТП. На місці події слідчо-оперативна група з’ясувала, що 45-річний мешканець села Череївці Мукачівського району рухався автодорогою «Київ-Чоп» у напрямку села Барвінок. Поблизу села Баранинці водій «Mercedes» не впорався з керуванням і в’їхав у бетонний стовп. Після цього автомобіль викинуло в кювет. Від отриманих травм чоловік помер на місці події.

Чому закарпатські діти втікають з дому? «Протягом 2017 року правоохоронці розслідували 204 справи, що стосувалися зникнення 218 дітей. Всі вони завершилися успішно, кожного неповнолітнього знайшли та повернули рідним чи в заклади опіки. У всіх випадках закарпатські ювенали провели роботу з дітьми, з’ясували причини їх відсутності, вивчили умови, в яких вони живуть, – розповіла закарпатській газеті «НЕДІЛЯ» речниця Закарпатської поліції Тетяна Щоголєва.

Крім того, за словами начальника сектора ювенальної превенції Андрія Курти, порівняно з позаминулим роком кількість подібних звернень зросла.

У червні минулого року у пологовому відділенні Хустської районної лікарні трапилася справжня трагедія. Молода породілля після пологів померла. Наразі проводять службове розслідування, а поліцією відкрито кримінальне провадження. Місцева прокуратура звернулася з позовом до суду, з проханням відсторонити від посади лікаря акушера-гінеколога Олександра Безручко на час досудового слідства. Сам підозрюваний з обвинуваченнями категорично не погоджується, каже діяв згідно наказів МОЗ. Проте, клопотання прокурора місцевої прокуратури та слідчого хустського відділу поліції не задовільнили, аргументуючи рішення відсутністю фактів доведення злочину.

Пенсії зростуть аж у 2949 році. Влада підтвердила свої наміри ввести з 2019 року накопичувальні пенсії. Як повідомили нам в профільному парламентському комітеті, на своєму засіданні він рекомендував прийняти законопроект №6677 в першому читанні і за основу

Якою буде погода на Великдень? У перші дні квітня буде сиро й вітряно. Йтиме дощ зі снігом. На Великдень, 8 квітня, буде холодно. Температура не підніметься вище 9 градусів тепла. Весь квітень буде такий. Лише наприкінці місяця стане тепло.

Чи є на Закарпатті політика? Фактично ні. Адже що насправді означає цей відомий кожному термін?- пише закарпатська газета «НЕДІЛЯ. Якихось яскравих постатей серед закарпатських парламентарів, які б щоразу під час засідань горлали про виділення коштів на регіон, чомусь не спостерігається. Натомість маємо одіозного Шуфрича, який геть забув про рідний Ужгород і ім’я якого зараз згадується хіба що через якісь скандали, пов’язані з Партією регіонів, або його особисті проблеми. Маємо братів-Балог, про яких найбільше чути із вуст голови Закарпатської ОДА Геннадія Москаля, ніж із парламентсь-ких трибун. Та й, якщо чесно, протистояння Москаль-Балоги і є в очах незакарпатців однією з основних «картинок», що характеризує наш край.

zakarpatpost.net