Що трапилося на Закарпатті за день? Головні новини та події 31 березня

День на Закарпатті був багатим на події.

Сипоптики розповіли, коли до нас прийде тепло. Згідно з прогнозами, у неділю, 1 квітня, у південній частині та місцями у центральних областях України очікується до 20 градусів із позначкою плюс.

“Велике тепло – вже на шляху в Україну. Почну із Вербної неділі. 1 квітня у нас буде до +20 градусів! Не скрізь, у південній частині та місцями у центральних областях. Але ми так довго чекали цих градусів, що можемо собі трохи похвастатися”, – зазначила Наталка Діденко.

Голова Закарпатської ОДА Геннадій Москаль у інтерв’ю Українській правді розповів про приватний кордон.

– Були тільки шум, гам, тарарам. Мафіозі Атілу можна спокійно зустріти в нього дома, – наголосив він. – Куди ділись ті мільйони доларів, євро, зброя? Якщо він носив через кордон, то ми офіційно спитали угорську сторону, чи затримували вони хоча б раз когось на тій ділянці кордону? Нікого не затримували.

В Ужгороді неподалік залізничного вокзалу впав черговий дорожній знак. Скоріш за все, перегнив і повалився від старості.

Це не перший випадок, коли металеві труби не витримують випробування роками. Або метал неякісний, або знаки просто замінюють дуже рідко. Раніше на вулиці Волошина знак впав на автомобіль. Подібний випадок був і на Жупанатській.

Мирослава КОПИНЕЦЬ розповіла закарпатській газеті «НЕДІЛЯ» про те, з чим у неї асоціюється Ужгород.

– Це – наша фортеця, яка нас досі захищає, своєрідний енергетичний щит. Жодного разу вороги не взяли його штурмом. Він – ніби наш оберіг, міст між минулим і сучасним, – сказала вона.

Для закарпатців хліб вважається традиційним продуктом, що дає силу. Загалом наша кухня багата на страви з борошна. Це і кнедлики, і гомбовці, і фанки, і лангоші, і дереї, і кіфлики, і торгоні, і різні галушки, і бундаш-кеньир (хліб, випечений у яйцях)… Даний  цей список можна продовжувати ще дуже довго.  Звичайно, все це дуже смачно, але зовсім не корисно – пише закарпатська газета «НЕДІЛЯ».

Мешканці Ужгорода оцінили стан закарпатської медицини майже як найгірший в Україні.

Медицину в Україні здебільшого оцінюють середньо або погано.

Найбільше невдоволені якістю медпослуг мешканці Херсона. 51% назвали їх поганими.

Половина опитаних мешканців Сум, Запоріжжя та Одеси теж оцінили медпослуги в місті як погані.

Якщо зелену цибулю продавали цілу зиму, то останні кілька  тижнів на ринках Закарпаття   придбати свіжу редиску та капусту. Хоча ціни на них ще досить високі, але після зими поласувати ними хочеться багатьом. Тим більше, що в такий період вітамінів не вистачає, пише закарпатська газета «НЕДІЛЯ».

zakarpatpost.net