Якою буде сьогодні, 1 квітня, погода на Закарпатті. Як наші предки гадали на зірках

Сьогодні на Закарпатті буде досить тепло,  але дощитиме.

В Ужгороді та Мукачеві вночі буде +5, удень – +13 градусів. Сонце в цей день буде рідко з’являтися з-за хмар. Сильний дощ йтиме весь день і не припиниться до самого вечора.

У Хусті та Іршаві – вночі буде +4, удень – +12 градусів. Протягом усього дня очікується дощ, який після обіду може посилитися.

У Волівці – +3 уночі і  +10 градусів удень. З ранку до самого вечора у Воловці небо буде вкрите хмарами. У першій половині дня очікується дощ, який після обіду може посилитися. Ввечері на зміну йому прийде сильний дощ зі снігом.

У Сваляві – +3 уночі і  +12 градусів удень. Протягом усього дня у Сваляві буде триматися хмарна погода. Вранці та вдень очікується сильний дощ, ближче до вечора йому на зміну прийде сильний дощ зі снігом.

У Тячеві нічна температура становитиме +4, денна – +14 градусів. У Тячеві протягом усього дня небо буде вкрите хмарами. Увесь день йтиме дощ, який до вечора може посилитися.

У Перечині – нічна температура становитиме +5, денна – +13. У Перечині хмарна погода буде триматися до самого вечора. Сильний дощ йтиме весь день і не припиниться до самого вечора.

У Великому Березному – вночі +3, удень – +11 градусів.

У Великому Березному сонце в цей день буде рідко з’являтися з-за хмар. З самого ранку йтиме сильний дощ, під вечір його змінить сильний дощ зі снігом.

У Берегові та Виноградові – вночі – +5, удень – +15. Хмарна погода протримається у Береговому увесь день. Протягом усього дня очікується дощ, який ввечері піде сильніше.

У Міжгір’ї – уночі  +3, вдень – +10 градусів. Весь день у Міжгір’ї буде хмарним. Вранці очікується дощ, удень він посилиться, а ближче до вечора йому на зміну прийде сильний дощ зі снігом.

У Рахові буде уночі 0, вдень температура підніметься до +9 градусів. У Рахові протягом усього дня небо буде вкрите хмарами. Вранішній дощ удень може посилитися, а ближе до вечора на зміну йому прийде сильний дощ зі снігом.

1 квітня вшановується пам’ять мучеників Хрисанфа і Дарії. У народі цей день називали “Дарія Брудні Ополонки”. У цю пору року доводиться обходити бруд біля ополонок, шукати проходи між прогалинами. Наші пращури про цей день говорили: “На Дарію ополонки мутяться”. Якщо вночі зірок не видно, можна чекати теплої погоди; якщо день вітряний, то й весь рік буде таким. У цей час у небі з’являються перші шуліки.

zakarpatpost.net