АНОНС. Закарпатські річкові собаки навчилися виживати у дикій природі

Але при цьому не втратили  любові до людей

Кажуть, що в природі немає більш вірної людині істоти, ніж собака. За це багато хто відповідає чотирилапим взаємністю. Однак собаки люблять не за щось, а просто так. Їм байдуже – перед ними – президент чи безхатько, вони можуть прив’язатися будь до кого і служити господарю усім своїм собачим єством. Але не всі, на жаль, вміють цінувати таку несамовиту відданість.

Обкладинка свіжого номера закарпатської газети «НЕДІЛЯ»

Цими днями журналіст закарпатської газети «НЕДІЛЯ» пересвідчився в тому, якими чудовими і надійними компаньйонами можуть бути ці милі пухнасті створіння. Подорожуючи Карпатами, йому поталанило познайомитися з парою лісових собак, які супроводжували його з друзями, наче справжні охоронці.

Весна – пора пробудження від зимової сплячки, тож ми вирішили відправитися в мандрівку на Перечинщину, яка вважається справжньою туристичною родзинкою нашого краю. Там багато цілющих джерел, високогірні водоспади та відомі на всю Україну чани.

Маршрутка на Лумшори з Ужгорода вирушає о 7.50 год. Тож хто не має власного транспорту, щодня може скористатися громадським. Коли ми прибули у ту райську місцину, перед очима відкрилися неймовірної краси краєвиди. У селі малолюдно. Населення під час перепису у 2001 році складало всього 84 особи. Тому вулиці майже пустинні.

Але зате природа там казкова. Роздивляючись довкола, ми помітили жінку, що поспіхом прямувала до нас. Вона, очевидно, працює в якомусь із готельних комплексів. Незнайомка поцікавились, куди ми йдемо, мовляв, чи можна скласти нам компанію, оскільки самій їй страшно від змій і собак,  які є в лісі.

Тоді її слова прозвучали для нас смішно. Якщо з плазунами ще все зрозуміло і вони дійсно можуть зустрічатись біля гірських водойм, то звідки посеред гір собаки – ми й гадки не мали. Невже їй примарились дикі чотирилапі там, де їх практично бути не може…  Та ми нічого їй не відповіли і рушили далі. Але невдовзі пересвідчились, що жінка казала правду.

Як відбулося знайомство з собаками? Куди вони супроводжували мандрівників? Як поводилися?

Про це та багато-багато іншого читайте у свіжому номері закарпатської газети «НЕДІЛЯ».

Купуйте свіжий номер газети «НЕДІЛЯ» у кіосках або передплачуйте на своїй пошті!

У продажу із 18 травня.

zakarpatpost.net