Чому львівські чиновники та депутати більше зацікавлені запуском швидкісного Інтерсіті «Київ-Ужгород», ніж закарпатські

Про те, що між Києвом та Ужгородом потрібне швидкісне сполучення відомо всім і про це  говорилося давно. Однак такі гучні заяви повинні були б фактично робити закарпатські депутати та чиновники, які мали б бути найбільш зацікавленими в тому, аби наш край був якомога краще і якісніше з’єднаним зі столицею.

Проте про можливий запуск «Інтерсіті рейсом «Ужгород-Київ» заговорили не наші народні обранці, а самі ж представники Укразалізниці. Зокрема, заяву про це зробив в.о. голови правління ПАТ «Укрзалізниця» Євген Кравцов під час інспекційної поїздки на Бескидський тунель 15 лютого, за 100 днів перед його відкриттям.

«Поставлені завдання усім службам Львівської залізниці, щоб чітко вкластися у графік робіт, адже попереду технічно складне переключення руху поїздів між тунелями. Ми очікуємо, що завдяки Бескидському тунелю покращимо і пасажирське сполучення із Закарпаттям. У перспективі плануємо запустити поїзд Інтерсіті між Львовом та Закарпаттям», розповів він.

Про це повідомив сайт Укрзалізниці.

І у тому, що ідея належить саме залізничникам може переконатися кожен.

Відтак у перші дні червня про те, щоб через новозбудований тунель запустити Інтерсіті і з’єднати швидкісним поїздом столицю України з обласним центром Закарпатської області – Ужгородом заявив голова Львівської обласної ради Олександр Ганущин.

«Якщо нам вдасться запустити швидкісний поїзд «Інтерсіті» між Києвом і Ужгородом, то від цього виграють всі! І виграє не тільки столиця, яка матиме таким чином додатковий поїзд до Львова і Ужгорода. Вигідно це буде і самому Ужгороду, оскільки сьогодні маємо сумну ситуацію, коли з обласного центру Закарпаття до Києва треба добиратися майже 16 годин. Крім того, і для Львова як транзитного туристичного центру буде користь», – наголосив він.

За словами голови Львівської облради, залізничники вже розрахували загальну тривалість шляху між Львовом і Ужгородом новим поїздом і займе вона набагато менше, ніж поїздка автомобілем, а саме – 4 год. 30 хв.

Про це повідомили на сайті Львівської ОДА 1 червня.

Утім цими днями закарпатські депутати, які досі мовчали, ніби набрали в рот води вирішили привласнити собі чужі здобутки і ряд ЗМІ облетіла новина про те, що на 11 сесії вони підтримали ініційоване своїм очільником  рішення «Про Звернення Закарпатської обласної ради щодо запуску потягу «Інтерсіті» сполученням «Київ – Ужгород», адресоване Міністерству інфраструктури України та публічному акціонерному  товариству «Українська залізниця», а також народним депутатам України від Закарпатської області та  обласним радам.

У документі зазначається, що депутати Закарпатської обласної ради, звертаються із проханням у найкоротший термін вирішити питання щодо запуску швидкісного потягу «Інтерсіті», що дозволить з’єднати столицю України – Київ з обласним центром Закарпатської області – Ужгородом.

Цікаво, для чого вони взагалі приймають такі звернення після того, як це вже зробили львів’яни та сама Укрзалізниця більше трьох місяців тому, адже якби вони справді дбали про свій край та своїх земляків, то зробили б це набагато раніше, ще до відкриття Бескидського тунелю, а не перетворювались на папуг, які повторюють раніше сказані слова своїх колег із сусідньої області.

Тож насправді незрозуміло, чому  про добробут наших земляків більше дбають львів’яни та кияни, ніж керівництво рідної Закарпатської області.

zakarpatpost.net