Погода на Закарпатті на сьогодні, 27 червня. Народні передбачення, повір’я

Сьогодні буде  прохолодно, дищитиме.

В Ужгороді та Мукачеві вночі буде +14, удень – +24 градуси. Весь день буде хмарним. Ранок і день пройдуть без опадів. Увечері можливий сильний дощ.

У Хусті та Іршаві – вночі буде +14, удень – +22 градуси. З ранку до самого вечора у Хусті небо буде вкрите хмарами. Більша частина дня пройде без опадів, а ближче до вечора очікується сильний дощ.

У Воловці – +11 уночі і  +19 градусів удень. У Воловці сонце в цей день буде рідко з’являтися з-за хмар. Ввечері, можливо, пройде дощ.

У Сваляві – +12 уночі і  +21 градус удень. У Сваляві була похмура погода, у другій половині дня небо прояснилося, щоб незабаром знову сховатися за хмарами. Без опадів.

У Тячеві нічна температура становитиме +14, денна – +20 градусів. Весь день у Тячеві буде хмарним. Удень та ввечері йтиме дрібний дощ, який буде поступово посилюватися.

У Перечині – нічна температура становитиме +14, денна – +24. Хмарна погода протримається у Перечині увесь день. Ввечері, можливо, пройде сильний дощ.

У Великому Березному – вночі +11, удень – +21 градус. Протягом усього дня у Великому Березному буде триматися хмарна погода. Більша частина дня пройде без опадів, а ближче до вечора очікується сильний дощ.

У Берегові та Виноградові – вночі – +15, удень – +23. Хмарна погода буде триматися до самого вечора. Ранок і день пройдуть без опадів. Увечері можливий сильний дощ.

У Міжгір’ї – уночі  +10, вдень – +19 градусів. Протягом усього дня у Міжгір’ї буде триматися хмарна погода. Майже весь день мине без опадів, тільки ближче до вечора може розпочатися дощ.

У Рахові буде уночі +10, вдень температура підніметься до +15 градусів. Хмарна погода протримається у Рахові увесь день. Удень та ввечері йтиме дрібний дощ, який буде поступово посилюватися.

27 червня відзначається день пам’яті святого пророка Єлисея. Наші пращури боялися дощу в цей день, оскільки він обіцяв ще сім неділь негоди. Прогнозувати погоду у цей день могла і риба: якщо вона грає в річці – вночі може бути гроза.

Народні прикмети на 27 червня

  1. Суха і ясна погода – продовжували сіяти гречку
  2. Дощовий день обіцяє сім тижнів сильної негоди з дощами
  3. Багато мошок і комарів – чекай доброго врожаю грибів і ягід
  4. Дощ на Єлисея – прикмета того, що 7 тижнів будуть дощі

zakarpatpost.net