Погода на Закарпатті на сьогодні, 28 липня. Народні передбачення, повір’я

Сьогодні на Закарпатті буде спектона сонячна погода.

В Ужгороді та Мукачеві вночі буде +19, удень – +31 градусів. Вже вранці хмари зникнуть, та протягом усього дня в Ужгороді буде стояти ясна погода. Без опадів.

У Хусті та Іршаві – вночі буде +17, удень – +29 градусів. Від хмар, що з’являться до світанку, вже вранці не залишеться й згадки – до самого вечора буде триматися ясна погода. Без опадів.

У Воловці – +14 уночі і  +25 градусів удень. У Воловці небо буде ясним до самого завершення дня. Без опадів.

У Сваляві – +16-17 уночі і  +26-27 градусів удень. У Сваляві хмар на небі спостерігатися не буде, день обіцяє бути ясним. Без опадів.

У Тячеві нічна температура становитиме +17, денна – +28 градусів. У Тячеві хмари вранці розсіються та більше в цей день на небі не з’являться. Без опадів.

У Перечині – нічна температура становитиме +19, денна – +31. Ранок у Перечині буде безхмарним, і до кінця дня небо лишатиметься ясним. Без опадів.

У Великому Березному – вночі +15, удень – +27 градусів. Ранок у Великому Березному буде безхмарним, і до кінця дня небо лишатиметься ясним. Без опадів.

У Берегові та Виноградові – вночі – +18, удень – +31. Вже вранці небо затягнулося хмарами, які так і не зникли до кінця дня. Без опадів.

У Міжгір’ї – уночі  +14, вдень – +25 градусів. День буде хмарним – з самого ранку у Міжгір’ї небо вкриється хмарами, які протримаються до самого вечора. Удень і ввечері буде йти дрібний дощ.

У Рахові буде уночі +13, вдень температура підніметься до +22 градуси. У Рахові протягом усього дня погода буде похмурою. Усю другу половину дня йтиме дрібний дощ.

28 липня вшановується пам’ять мучеників Кирика та Іуліти. У народі цей день називали Кирики-мокродирки, тому що часто у цей день йде дощ. Жінки у минулі часи святкували день “матінки Уліти”, вважаючи її своєю заступницею. Також у цей день вшановується пам’ять святого рівноапостольного князя Володимира Київського. У народі говорили: “На Володимира Червоне Сонечко сонце красне світить”. Тому, буде дощ чи сонце, вгадати важко.

Народні прикмети на 28 липня

  1. Не можна тиснути на Улиту – прикмета до того, що побачиш погана прикмета
  2.  29 липня сонячні промені володіють цілющою силою
  3. Виходити в поле на Улиту – поганий знак

zakarpatpost.net