Що шукають роботодавці в соцмережах. Поради закарпатцям

66% роботодавців переглядають сторінки співробітників в соцмережах, щоб більше дізнатися інформації про них.

Більшість роботодавців хочуть знати, чим цікавиться співробітник крім роботи, про його захоплення, повідомляє gazeta.ua з посиланням на Work.ua.

26% звертають увагу на фотографії. Третина заходить на сторінки працівників, щоб підтвердити інформацію з резюме. 4 відсотки – дивляться з ким спілкується співробітник.

Через сторінки в соцмережах можуть відмовити в прийомі на роботу. 33% – якщо присутні екстремістські публікації. 23% відмовлять, якщо здасться, що людина не поділяє цінностей компанії. Для 14% приводом для відмови можуть стати занадто відверті фотографії кандидата на вакансію.

30% опитаних роботодавців сказали, що не відмовлять кандидату через дописи на його особистій сторінці.

За даними опитування, 51% претендентів на вакансії знають, що більшість роботодавців переглядають акаунти кандидатів в соціальних мережах. Для 49% – це несподіванка.

Рекрутери радять, регулярно писати що-небудь про роботу. Людина, яка готова ділитися новинами про свою професію і приділяє цьому час викликає повагу та інтерес у роботодавців. А ось негативно відгукуватися про попередні місця роботи та керівництво не варто.

Нагадаємо, що за даними закарпатської газети «Робота та навчання», у середньому розмір оплати праці серед вакантних посад 5-7 тисяч гривень. Саме стільки готові платити бетонярам, касиру обмінного пункту, водіям, прибиральниці, продавцям, кредитним експертам.

Крім того, адміністратору на рецепції в фітнес центрі, швачкам, операторам комп’ютерного набору,  пропонують 8 тисяч гривень.

Проте є й більш високооплачувані пропозиції.

Наприклад, продавцеві консультанту зоомагазину в Ужгороді та Мукачеві пропонують 9 тисяч гривень на місяць,  так само і комлектувальнику бензо та електроінструментів в Ужгороді, експедиторам та фарбувальникам автомобілів  в Ужгороді – 10 тисяч, а трактористу в фермерському господарстві у Мукачівському районі –  від 10 до 25 тисяч гривень,  колористу з підбору авто фарб від 10 до 16 тисяч гривень.

Також у газеті «Робота та навчання» є пропозиції роботи за кордоном та в Києві. Зарплати там пропонують значно вищі, але оскільки це за межами області, такі вакансії до ваги ми не брали.

zakarpatpost.net