Погода на Закарпатті на сьогодні, 31 липня. Народні передбачення, повір’я

Сьогодні на Закарпатті буде тепла погода, але місцями очікується дощ, навіть грози.

В Ужгороді та Мукачеві вночі буде +21, удень – +30 градусів. Хмарна погода буде триматися до самого вечора. У другій половині дня очікується дощ із грозою, який йтиме до самого вечора.

У Хусті та Іршаві – вночі буде +19, удень – +29 градусів. Протягом усього дня буде триматися хмарна погода. Вночі та вранці опадів не очікується. Удень йтиме дощ із грозою, проте ближче до вечора він закінчиться.

У Воловці – +17 уночі і  +24 градуси удень. У Воловці сонце в цей день буде рідко з’являтися з-за хмар. Дрібний дощ йтиме вночі, але ще до приходу ранку закінчиться. У другій половині дня піде дощ із грозою, який не заспокоїться до пізнього вечора.

У Сваляві – +18 уночі і  +26 градусів удень. У Сваляві протягом усього дня небо буде вкрите хмарами. Удень і ввечері буде йти дощ із грозою.

У Тячеві нічна температура становитиме +19, денна – +28 градусів. У Тячеві протягом усього дня небо буде вкрите хмарами. Усю другу половину дня йтиме дощ із грозою.

У Перечині – нічна температура становитиме +21, денна – +30. Протягом усього дня у Перечині буде триматися хмарна погода. Удень, можливо, пройде дощ із грозою, але він закінчиться ще до приходу вечора.

У Великому Березному – вночі +19, удень – +27 градусів.У Великому Березному хмарна погода буде триматися до самого вечора. Без опадів.

У Берегові та Виноградові – вночі – +20, удень – +31. Очікується похмура погода, вранці можливе невелике прояснення, але безхмарним небо буде недовго. Удень і ввечері буде йти дощ із грозою.

У Міжгір’ї – уночі  +16, вдень – +25 градусів. У Міжгір’ї протягом усього дня небо буде вкрите хмарами. До полудня опадів не очікується. У другій половині дня можливий дощ із грозою, який до вечора повинен закінчитися.

У Рахові буде уночі +16, вдень температура підніметься до +21 градус. Весь день у Рахові буде хмарним. Удень піде дощ із грозою, проте ближче до вечора він повинен стихнути.

У цей день вшановується пам’ять Івана Багатостраждального. У давнину в цей час топили бані, парили віники з трав і квітів, щоб змити з себе втому після жнив. У народі говорили: “Хоча в липні й душно, й спекотно, але прощатись з ним шкода”. За народною прикметою, якщо липень був спекотний, зима буде морозною.

Народні прикмети на 31 липня

  1. Спекотний день – грудень буде холодним
  2. Листя берези до 31 липня жовтіють, починаючи з верхівки – осінь буде ранньою
  3. Ялинові шишки знаходяться тільки на верхівках дерев – ознака того, що морози будуть нескоро, не раніше січня

 

zakarpatpost.net