Що трапилося на Закарпатті за день? Головні новини та події 19 серпня

День на Закарпатті був багатим на події.

Газета «Неділя Закарпатські новини» продовжує дивувати та вражати своїми нечуваними досі на Закарпатті проектами. Зараз готується до виходу черговий журнал «Впливові люди Закарпаття» ТОП-100, що давно користується великою популярністю як на Закарпатті, так і за межами області і в якому будуть представлені 100 впливових закарпатців за версією газети «Неділя Закарпатські новини».

У рейтингу – успішні  представники різних професій, політики та підприємці, ті, ким пишається наша область.

Визначати найбільш успішних краян газета «НЕДІЛЯ» за допомогою спецпроекту «Впливові люди Закарпаття» ТОП-100 почала ще у 2006 році. Проект стартував із ТОП-50, який згодом «розрісся» й перетворився на ТОП-100.

Із року в рік змінювалися яскраві особистості на політичному, бізнесовому, духовному, мистецькому та науковому Олімпі, а відповідно й змінювалися імена номінантів у виданнях, яких за цей час було багато.

А цього разу спецпроект буде з новою родзинкою. Хочете дізнатися, хто ж потрапив до рейтингу? Уже скоро ми розкриємо вам всі таємниці.

Виявляється, закарпатці дуже люблять тварин і чотирилапі в нас дуже талановиті.

Відколи у газеті «Неділя Закарпатські новини» з’явилася рубрика «Природа», читачі просто завалили нас унікальними фотографіями та розповідями про чотирилапих.

Цього разу наша постійна читачка Іванка надіслала нам не лише фото, але й відео своїх пухнастих улюбленців.

«У однієї з наших вівчарок народилися цуценята. Малюки швидко підростають і починають часто бешкетувати. Вони залюбки бавляться зі своєю мамою Рітою з м’ячиком, ганяють горобців, що прилітають до них поїсти, залюбки виконують команди «Сидіти», «Лежати», «Проси», «Поруч», «Апорт», вміють ходити на повідку та дуже люблять воду», – розповіла газеті «Неділя Закарпатські новини» дівчинка.

Кожному хочеться бути гарним. Та якщо недоліки тіла можна приховати під одягом, то обличчя навіть замасковане макіяжем може видати вік людини. Причиною невдоволення собою у багатьох є зморшки, які з’являються з віком. Тому й не дивно, що зараз активно пропагуються різні засоби для їхнього розгладжування. Але така терапія коштує, як правило, дорого, пише газета «Неділя Закарпатські новини».

Однак є засіб, який допомагає від них позбутись абсолютно доступним кожному шляхом – за допомогою спеціальних вправ.

Більше про це знає тренер з фейсфітнесу, людина, яка на собі перевірила гімнастику для обличчя і тепер навчає її азів інших – Світлана САМСОНОВА.

Тож сьогодні у прес-центрі закарпатської газети «НЕДІЛЯ» під час наших «Недільних бесід» ми говорили про молодість і красу, зарядку для збереження  вроди, лікувальну гімнастику та багато іншого.

Газета «Неділя Закарпатські новини» започатковує нову рубрику «Я#успіх», де будемо знайомити закарпатців із людьми, які досягли в житті успіху і можуть поділитися досвідом, які здатні надихати інших, вміють долати труднощі і втілювати в життя вражаючі ідеї, пише газета «Неділя Закарпатські новини».

Починаємо серію публікацій із розповіді про відомого кондитера Валентина Штефаньо.

Уже 8 років Ужгород уявити без торту «Ужгород» практично неможливо.  Це бренд, відомий не тільки закарпатцям, але кожному, хто хоча б раз побував у нашому краї або скуштував кондитерський шедевр, привезений зі столиці Закарпаття рідними, друзями, знайомими. І автором цього дива є ужгородець Валентин Штефаньо, який придумав разом із сестрою Валентиною унікальний рецепт, завдяки якому і народився торт.

Літній тиждень не вирізняється оригінальністю. Як не прикро і навіть цинічно це не лунатиме, та головною трагедією семиденки знову стають смерті на воді. Закарпатці вперто не довіряють застереженням рятівників, натомість повністю покладаються на власні сили, нахабство і щасливий випадок. А вода тим часом змагається із дорогами за звання головного ворога українців. Проте закарпатці вели боротьбу на кількох «фронтах», пише газета «Неділя Закарпатські новини». ексклюзивно для

Прикрощі тижня Війна з привидами

На Мукачівщині у селі Шенборн місцевим жителям вдалось зловити небезпечну тварину, яка нападала на курей та кролів. Люди переконані: це саме та небезпечна чупакабра – істота, про яку ходить стільки легенд. Тим часом розміщені у соціальних мережах фото прокоментували спеціалісти, які не вперше стикаються із бажанням невігласів пояснити власні страхи: «Хвора на шкірну хворобу лисиця потрапила у село в пошуках їжі, оскільки селяни вже давно не бачили диких тварин у вирубаних лісах, то закололи її вилами, вирішивши, що це чупакабра. Диким тваринам ніде полювати і виживати, а наші селяни дичавіють…»

Німецька вівчарка вважається однією з найрозумніших порід. Це – універсальний собака, який і кордони охороняє, і злочинців ловить, і вибухівки знаходить, і на війні наших захисників не раз від ворога рятує.

Саме така улюблениця є в постійної читачки газети «Неділя Закарпатські новини» Іванки з Хуста.

Дівчинка залюбки поділилася історією про свою улюбленицю, яка є для неї не лише домашньою твариною, а справжньою кудлатою подругою.   Загалом вона дуже любить тварин, у неї вдома є аж чотири вівчарки. Пригадує, що за словами мами, коли її привезли з пологового, першими в хаті з нею знайомились чотирилапі. Вони обнюхали дитину з ніг до голови, уважно роздивилися і прийняли до своєї зграї. Тоді в сім’ї було аж шість вівчарок.

Сьогодні в Ужгороді з’явився ще один білоперий красень. Він досліджував територію на Ужі.

Журналісту газети «Неділя Закарпатські новини», аби сфотографувати його, довелося подолати майже кілометр, здоганяючи птаха.

Лебідь кружляв на ділянці від підвісного до транспортного мосту (біля «Нової лінії») і вперто не хотів позувати перед об’єктивом.

Однак сфотографувати пернатого таки вдалося.

Приємно, що крім лебединої родини, що живе на Кірпічці, тепер у місті з’явився ще один білоперий красень.

Не правда, що більшість закарпатців їдуть на заробітки. Багато хто навіть не маючи роботи вдома, шукає її і знаходить.

За даними закарпатської газети «Робота та навчання», зараз таких оголошень багато. Тож які вакансії користуються попитом у наших земляків, представники яких професій прагнуть працевлаштуватися і отримувати при цьому гідну зарплатню?

Як повідомили у закарпатській газеті «Робота та навчання», найчастіше шукають роботу няні та доглядальниці за хворими людьми, прибиральниці, посудомийниці, водії, сторожі, продавці, вантажники, різноробочі.

Також свої послуги часто пропонують репетитори. Найчастіше – надають приватні уроки з англійської, німецької, угорської та української мов, а також із історії, математики.

В Ужгороді живуть коти-акробати, чотирилапі циркачі. Господарі навчають своїх улюбленців різних трюків. Більше того, кішки від природи люблять вибиратися на висоту і лазити.

Тож цю їхню вроджену здатність деякі ужгородські ґазди розвивають. Зокрема, на Минайській, 10 можна помітити чудернацьку конструкцію. Там господар зробив для свого улюбленця спеціальні сходи, які схожі на мотузкові атракції . Ведуть вони з третього поверху на дах під’їду. Таким чином тваринка може, не виходячи на сходову клітку, спуститися на вулицю і повернутися додому. Власникам для цього не треба відкрити їй двері квартири, тільки балконні.

zakarpatpost.net