Що трапилося на Закарпатті за день? Головні новини та події 3 вересня

День на Закарпатті був багатим на події.

У центрі Ужгорода обвалилася стіна.

Про це повідомив у соцмережі Олександр Пересоляк.

Він зазначив, що поруч з будівлею ведеться капітальне будівництво. Споруда розташована просто в центрі Ужгорода, на Київській набережній.

За словами Олександра в момент обвалу поруч проходили люди, які дивом не постраждали. Стіна посипалася просто на пішохідну зону.

Є на липовій алеї в Ужгороді одна пам’ятка, якою пишається Ужгород. Це – ясен Масарика. Дерево оповите багатьма легендами.

Нерідко екскурсоводи розповідають туристам, що свого часу посадив його президент Чехословаччини Томаш Масарик, на честь якого воно й отримало назву.

Інші ж запевняють, що біля ясена колись стояла трибуна, з якої Масарик виступав під час візиту до Ужгорода. Існує ще одна теорія, згідно з якою під його коренями закопано капсулу часу з пророцтвом для міста на найближчі 1000 років.

Як би там не було, а могутній розлогий ясен має для столиці Закарпаття важливе значення, а гості охоче фотографуються біля широчезного стовбура, милуються його кроною.

Більше про дерево відомо місцевому історику, який добре знається на сторінках минувшини нашого краю.

За процесуального керівництва Тячівської місцевої прокуратури, слідчими СВ Тячівського ВП ГУНП в Закарпатській області завершено досудове розслідування у кримінальному провадженні, стосовно місцевого  мешканця, який на протязі двох років привласнив майже 16 тис дол США  одного з акціонерних товариств м. Тячів.

Про це повідомила прес-служба Закарпатської прокуратури.

В ході досудового розслідування встановлено, що 42-річний мешканець м. Тячів, працюючи касиром в одному з акціонерних товариств м.Тячів, в загальному привласнив майже 16 тис дол США. Кошти, підозрюваний, легалізовував нібито надавши їх у вигляді позик місцевим мешканцям.

Тривалий час фінансовий шахрай перебував у розшуку, проте в серпні 2018 р. правоохоронці його затримали та, відтак, оголосили про підозру за фактом привласнення грошових коштів у великих розмірах (ч.4 ст. 191 КК України) та легалізації (відмиванні) доходів, одержаних злочинним шляхом (ч.1 ст. 209 КК України).

Цими днями на Закарпатті побував відомий мандрівник і блогер з Естонії Арно Павел. В Україні естонець уперше був під час служби в армії, вдруге – у 2016 році, а зараз – утретє. 71-річний відчайдух і екстремал мандрує країнами колишнього Радянського Союзу уже 5 років. Каже, відколи вийшов на пенсію, стало сумно сидіти на одному місці, захотілося нових вражень та пригод. Для подорожей нашим бездоріжжям придбав собі УАЗика, який уже став навіть брендовим. На Закарпатті Арно був вперше. Він  навмисне вибрав маршрут не в туристичні міста (Ужгород, Мукачево, Берегово), а в більш гірські райони, оскільки найбільше його цікавили Карпати. Із журналістом газети «Неділя Закарпатські новини» Арно Павел зустрівся в Хусті, куди приїхав із Міжгірщини разом із  Марією Бойко зі Львова, пише газета «Неділя Закарпатські новини».

Прокуратурою Закарпатської області затверджено та скеровано до суду обвинувальний акт у кримінальному провадженні, за фактом вчинення смертельної ДТП вже колишнім керівником Перечинської РДА.

Про це повідомляє прес-служба прокуратури Закарпатської області.

Як встановлено в ході досудового розслідування, 13 липня 2018 року підозрюваний, керуючи автомобілем «Jeep Grand Cherokee», перебуваючи у стані алкогольного сп’яніння, допустив наїзд на двох місцевих мешканок.

В результаті ДТП, важко травмовані жінки 66-ти та 70-ти років загинули у лікарні.

Досудове розслідування у даному кримінальному провадженні здійснювали слідчі ГУНП в Закарпатській області під процесуальним керівництвом прокуратури області.

Дії підозрюваного кваліфіковані за ч.3 ст.286 КК України, а саме, порушення правил безпеки дорожнього руху особою, яка керує транспортним засобом, що спричинило загибель кількох осіб.

За вчинення даного злочину, йому загрожує покарання у вигляді позбавлення волі строком від п’яти до десяти років з позбавленням права керувати транспортними засобами на строк до трьох років.

Мукачівські правоохоронці оперативно розшукали викрадений у місцевого мешканця транспортний засіб

За фактом незаконного заволодіння вантажного автомобіля мукачівська поліція розпочала слідство. Транспортний засіб передано власникові на зберігання. Особа причетна до угону наразі встановлюється. Про це повідомив відділ комунікації Закарпатської поліції.

2 вересня, близько 08:20, до мукачівських поліцейських звернувся 55-річний місцевий мешканець. Заявник розповів, що з автомобільної стоянки невідома особа заволоділа його вантажним транспортним засобом “Mercedes- Actros” з причіпом.

Аліна Уліганець із Ужгорода хендмейдом зайнялася лише у березні цього року. Із того часу вона створила сотні дивовижних цікавих робіт.

«Для мистецької самореалізації на добу витрачаю не більше двох годин часу. Із рідних допомагає тільки сестра. Надихнули вперше на творчість  роботи інших, зокрема, Оксани Співак. Спробувала,  чи вийде у самої. Перша композиція вдавалася доволі складно, але тепер уже все йде як кажуть, по маслу», – ділиться думками з газетою «Неділя Закарпатські новини» майстриня.

Сніжана БОЙКАС розповіла про дизайн фруктових садів, лугоші, штучні озера, водоспади та моду на малі декоративні городи

Зараз ландшафтний дизайн настільки став популярним, що закарпатці активно цікавляться, як найкраще облагородити територію. Бажаючих створити біля будинку маленький рай усе більше. І це природно. Кожен з нас прагне відчути поруч із собою частку живої природи і насолоджуватись красою.

Тож на численні прохання читачів у прес-центрі газети «Неділя Закарпатські новини» знову побувала ландшафтний дизайнер із Ужгорода Сніжана БОЙКАС.

zakarpatpost.net