АНОНС. Чому закарпатці так жорстоко поводяться з тваринами

Чому на ужгородських вулицях валяються вбиті тварини? 

Обкладинка свіжого номера газети «Неділя Закарпатські новини»

Біля підвісного мосту – труп білого щура. На Тихого – вбитої білочки. Хто губить чотирилапих? – пише газета «Неділя Закарпатські новини».

На жаль, питання знущання над тваринами хоч і активно обговорюється в соцмережах, але правоохоронцями сприймається несерйозно. За жорстоке поводження з братами нашими меншими у області фактично нікого не карають.

Згадаймо хоча б випадок із лісником та його сином-депутатом, які вбили під час полювання червонокнижну рись. Чоловіків так і не покарали.

Або нещодавній факт, коли також на Рахівщині екс-депутат і зять сільського голови прив’язав до машини ланцюгами коня односельця і тягнув його до тих пір, поки ланцюг не відірвався. Тварина зазнала сильних травм, а ката до в’язниці не посадили.

Або в Ужгороді, коли маніяк настромлював котів на залізні кілки. Його навіть не знайшли.

Подібних фактів десятки лише за останній рік. А може і сотні.

Але повернемось до вбитої білочки та щура. Прудку тваринку, ймовірно, позбавили життя навіть не навмисне. Її могла вбити машина. Але в такому разі водій мав забрати її тіло і закопати, а не залишати посеред дороги розкладатися. Утім деякі наші автовласники не те що тварину, а збиту людину часто покидають помирати на місці.

Що ж стосується білого щура, то в дикій природі такі не водяться. Це – спеціально виведена лабораторна тварина. Вона могла від когось втекти з дому. Теоретично. Її також міг зловити собака. Але ж у чотирилапого є господар, який теж не мав покинути труп гризуна напризволяще.

Але більш ймовірним варіантом є те, що щур помер у когось вдома. Тож аби його не закопувати, мертву тваринку просто викинули у досить безлюдному місці.

А тепер подумайте, чому в нас так багато безпритульних тварин і чому їх зовсім немає в Німеччині?

Про це та багато-багато іншого читайте у свіжому номері газети «Неділя Закарпатські новини».

Купуйте свіжий номер газети «Неділя Закарпатські новини» у кіосках або передплачуйте на своїй пошті!

У продажу із 7 вересня.

zakarpatpost.net