Чому вагітна в жодному разі не має їсти за двох. Дослідили китайські вчені

Інколи вагітні жінки дозволяють собі зайве у харчуванні. Для виправдання цього є навіть усталений вираз “їсти за двох”.

При цьому за дев’ять місяців вагітності жінки часто набирають надто велику вагу.

Чому так робити не варто, пояснюють вчені з Китайського університету Гонконгу, пише УП. Життя з посиланням на  The Daily Mail.

Вони спостерігали за 900 вагітними та дійшли висновку, що майбутні матері, які мали надмірну вагу під час вагітності, більше схильні мати дітей, які розвинули резистентність до інсуліну – головного попередника цукрового діабету другого типу.

До семирічного віку їх діти також частіше мали надмірну вагу та підвищений кров’яний тиск, маючи загрозу серцевих захворювань та інсультів у пізнішому житті.

Ми виявили докази зв’язку між вагою вагітної та кількома кардіометаболічними факторами ризику у дітей у віці семи років, незалежно від індексу маси тіла матері до вагітності та рівня глюкози під час вагітності“, – зазначають вчені.

Ці висновки мають важливі наслідки для профілактики та лікування.

Існує потреба у підвищенні обізнаності та контролю за збільшенням ваги під час вагітності“, – додають науковці.

Інститут медицини США рекомендує матерям зі здоровою вагою під час вагітності не набирати менше 7 кілограмів, але при цьому не перевищувати показник у 17 кілограмів.

Матері, які мають надмірну вагу з індексом маси тіла від 25 до 30 і більше, повинні набирати не більше 7 кілограм.

Попередні дослідження 1,3 мільйона вагітностей у всьому світі показали, що 47% жінок під час вагітності набирають занадто велику вагу, 23% мають надмірну вагу, і лише 30% відповідають цим настановам.

zakarpatpost.net