СБУ нічого не знає про слідство по угорським паспортам на Закарпатті

У Службі безпеки назвали “дивною заявою” слова Луценка про відкриття кримінального провадження через видачу угорських паспортів українцям.

В Службі безпеки України не підтвердили слова генерального прокурора Юрія Луценка  щодо того, що СБУ веде слідство за фактами видачі угорських паспортів у Закарпатській області. Про це сказала речниця СБУ Олена Гітлянська, повідомляє “Громадське” у четвер, 27 вересня.

«Відповідне провадження зареєстровано. СБУ веде слідство, ми ведемо процесуальний нагляд. Отримання подвійного громадянства категорично заборонено українською Конституцією. Якщо є докази про подвійне громадянство — це має каратися», — сказав Луценко.

Водночас речниця СБУ Олена Гітлянська не підтвердила цю інформацію:

«Я нічого про це не знаю. Це дивна заява, і наскільки я знаю, в українському законодавстві відсутні положення про відповідальність за набуття громадянства іншої держави», — повідомила вона.

Нагадаємо, 27 вересня генпрокурор Юрй Луценко заявив, що Служба безпеки України відкрила кримінальне провадження через факти видачі угорських паспортів громадянам України у Закарпатської області.

zakarpatpost.net