Погода у Закарпатті на сьогодні, 29 вересня. Народні передбачення, повір’я

Сьогодні на Закарпатті буде прохолодно, дощитиме.

В Ужгороді та Мукачеві вночі буде +9, удень – +16 градусів.

До самого вечора буде триматися похмура погода, лише під кінець дня небо очиститься від хмар. Дрібний дощ, який розпочнеться вранці, після полудня може посилитися, але через деякий час повинен скінчитися.

У Хусті та Іршаві – вночі буде +7, удень – +14 градусів. Ранок та день будуть хмарними, тільки вечір порадує нас ясним небом. Вранішній дрібний дощ у другій половині дня може посилитися, проте незабаром він повинен припинитися.

У Воловці – +5 уночі і  +10 градусів удень. У Воловці хмарна погода буде триматися до самого вечора. Дощ йтиме вночі та вдень і закінчиться лише ближче до вечора.

У Сваляві – +7 уночі і  +12 градусів удень. Ранок та день у Сваляві будуть хмарними, тільки вечір порадує нас ясним небом. Дрібний дощ, який розпочнеться вранці, після полудня може посилитися, але через деякий час повинен скінчитися.

У Тячеві нічна температура становитиме +9, денна – +12 градусів. Незважаючи на ясну ніч, ранок у Тячеві очікується похмурим. Хмари займатимуть своє місце під сонцем до самого вечора. Вранці розпочнеться дрібний дощ, але він повинен закінчитися ще до приходу вечора.

У Перечині – нічна температура становитиме +9, денна – +16.

Похмура погода буде триматися у Перечині не весь день – ввечері небо стане чистим та ясним. Вранці та вдень очікується дощ, який повинен закінчитися ближче до вечора.

У Великому Березному – вночі +6, удень – +13 градусів. У Великому Березному майже весь день погода буде похмурою, лише ввечері небо проясниться. Вранці йтиме дощ, який до середини дня повинен послабшати і через деякий час закінчитися.

У Берегові та Виноградові – вночі – +8, удень – +16. До самого вечора буде триматися похмура погода, лише під кінець дня небо очиститься від хмар. З ранку буде йти дрібний дощ, який припиниться тільки ввечері.

У Міжгір’ї – уночі  +5 , вдень – +10 градусів. Ранок та день у Міжгір’ї будуть хмарними, тільки вечір порадує нас ясним небом. Вранці йтиме дрібний дощ, який вдень може посилитися, але до приходу вечора він повинен припинитися.

У Рахові – уночі  +4, вдень – +8 градусів.

У Рахові хмарна погода буде триматися до самого вечора. Увесь день йтиме дощ, який удень може посилитися, але до вечора почне слабшати.

 Цього дня вшановується пам’ять святої Євфимії Всехвальної. Якщо у цей день на вулиці можна побачити багато павутини, а шпаки не поспішають відлітати – осінь буде сухою і “затяжною”. Чим тепліше і сухіше буде на Євфимію, тим пізніше настане зима, а сильного холоду можна не боятися.

Народні прикмети на 29 вересня

  1. Якщо не падають листя у цей день – за прикметами, морози настануть нескоро
  2. Суха і тепла погода 29 вересня – буде пізня зима, а сильних морозів, швидше за все, можна не очікувати
  3. Якщо людина народилася 29 вересня, то його талісманом є гранат
  4. Ловили птахів і намагалися передбачити погоду на найближчі місяці. Наприклад, чим більше жиру на кістках у глухаря – тим міцніше морози будуть, згідно з прикметами
  5. Чується грім 29 вересня – зима буде безсніжною.

zakarpatpost.net