Що трапилося на Закарпатті за день? Головні новини та події 30 жовтня

День на Закарпатті був багатим на події.

Закарпатцю у поїзді «Ужгород-Лисичанськ» провідник робив мінет. Чоловік звернувся в поліцію.

За словами чоловіка, він їхав зі Сваляви до Львова поїздом «Ужгород –Лисичанськ».

Приблизно о 12 ночі прокинувся у своєму СВ від того, що хтось йому робить мінет. Зрозумівши, що це провідник, він негайно зателефонував до поліції.

Про випадок на своїй сторінці в соцмережі повідомив журналіст Олександр Рудоманов.

«В поїзді “Ужгород–Лисичанськ” провідник за допомогою орального сексу розбудив пасажира. На “пустунчика” порушено кримінальне провадження.🤣

В заяві йдеться, про те, що провідник займався сексом з пасажиром у “неприродний спосіб”. Заявник прокинувся і виявив, що працівник “Укрзалізниці” “робить йому мінет”. За даною заявою було порушено кримінальне провадження за статтею “хуліганство”.

Лихо прийшло раптово: Аня злягла. Піднялась температура, з’явились скованість рухів і відсутність контакту. Тобто вона не відповідала на питання, не виконувала жодного прохання, не пила і не вживала їжу. Ще в суботу ми обидві були на вечірній службі в місцевому храмі св.Олександра Невського, сповідувались, в неділю причастились, а  з вівторка її стан здоров’я помітно погіршився.

Зрештою, у вкрай важкому стані «швидка» доправила Аню в лікарню. Кожен із сорока двох днів інтенсивного лікування та різнопланових обстежень (в т.ч. спинномозкова пункція, томографія мозку) був каторжним», пише популярна на Закарпатті газета «ПОРАДИ».

«Хвороба не піддавалась лікуванню, з’явились приступи асфіксії (задухи) – це патологічний стан, зумовлений різким недоліком кисню в організмі. Шість разів завмирало її серденько, синіли губи і життя покидало виснажене тіло. Лікарі і медсестри все своє вміння, енергію і високу людяність віддавали спасінню моєї доні.

Уряд Угорщини згідно Урядового розпорядження в рамках угорської національної програми по імунізації дарує чергову партію вакцин для України.
Цього разу прибуває 10 376 доз 4-компонентної вакцини проти дифтерії, правцю, коклюшу та епідемічного поліомієліту (Tetraxim), які буде передано Закарпатській обласній організації Червоного Хреста, загальна вартість партії приблизно 50 мільйонів форинтів.

Попередньо Угорським Урядом вже було передано на початку 2017 року для обласної організації Червоного Хреста  5 тисяч доз вакцини проти кору – паротиту-краснухи (MMR), на початку 2018 року – 8 тисяч доз вакцини проти кору.

Романтичний і гарний, багатогранний у всьому і багатоколірний, загадковий і привітний.

Саме таким є осінній Ужгород.

Навіть у холодну погоду тут затишно і приємно. Кожна з кав’ярень має свій шарм і кожна вулиця – власну енергетику. Тут багато ще старовинної архітектури і будівель, що пам’ятають різні часи в історії міста. Навіть бруківка, якою вимощено деякі вулиці, дозволяє подумки поринути в минулі часи.

Старовинний замок із кам’яними мурами та суворими багатостолітніми стінами, набережні із чарівним ароматом тлінного листя, Боздоський парк, що нагадує справжній Карпатський ліс, Галагов із чеськими унікальними спорудами, Уж та Кірпічка з лебедями, пішохідний міст із колодками закоханих, міні-скульптури та багато інших милих кожному з нас місць…

На 60 днів, тобто до кінця року, Перечинський районний суд продовжив для колишнього голови райдержадміністрації Віктора Олефіра тримання під вартою.

Судове засідання відбулося напередодні, в понеділок, 29 жовтня. Як повідомили zakarpatpost.net у прокуратурі області, захисники обвинуваченого просили в суду змінити запобіжний захід, однак, суд відхилив прохання.

Нагадаємо, 13 липня 2018 року, перебуваючи п’яним за кермом автомобіля, тодішній голова Перечинської РДА Віктор Олефір наїхав на тротуар, де в той час проходили дві жінки пенсійного віку. Одна загинула у швидкій, інша – наступного дня в реанімації обласної клінічної лікарні ім. А. Новака.

Ціни на нерухомість на Закарпатті в цьому році майже незмінні.

Як розповіли в газеті «Закарпатські оголошення», в середньому будинки в Ужгороді у жовтні коштують 2-2,5 мільйонів гривень.

Наприклад, у районі УжНУ двоповерховий будинок на 5 кімнат площею 400 кв.м. коштує 2 653 065 грн.

На вулиці Північній одноповерховий із трьох кімнат площею 120 метрів квадратних – 2 653 065 грн.

Одноповерховий із 4 кімнат площею 117 метрів квадратних біля готелю «Прага» – 2 376 447 грн.

Вчора, 29 жовтня, вранці до поліції надійшло повідомлення про конфлікт у магазині на вулиці Мукачівській. Заявниця повідомила, що у закладі невідома особа напала на охоронця. За викликом виїхала слідчо-оперативна група, представники якої з’ясували, що після нападу на представника охоронної фірми, відвідувач наказав продавцю віддати йому продовольчі товари.

Про це повідомляє відділ комунікації поліції Закарпатської області.

Після цього чоловік, не розрахувавшись за покупку, зник у невідомому напрямку.

Співробітники Ужгородського відділку поліції оперативно встановили особу та розшукали підозрюваного у злочині. Ним виявився 21-річний житель Харківщини, який станом на тепер працює в Ужгороді.

Посеред лісу в лісі на Шахті в Ужгороді хтось облаштував шибеницю. Невідомо, чи то так збираються розважатись закарпатські босорнані, чи хтось добровільно вирішив піти з життя. Мотузку прив’язано до могутнього дерева на досить великій висоті.

Навряд чи в такому віддаленому місці можуть бавитись діти.

До речі, раніше в Ужгороді була шибениця, за допомогою якої страчували тих, хто виступав проти влади. Знаходилась вона неподалік шістнадятиповерхівки на проспекті Свободи. Там раніше був і цвинтар, останки з якого залишилися на Капушанській.

Відтепер посада угорського урядовця Іштвана Грежі називатиметься так – “уповноважений міністра, відповідального за розвиток співпраці Сабольч-Сатмар-Березької області та Закарпатської області, а також за координацію програми розвитку дитячих навчальних закладів Карпатського регіону”, пише 24tv.ua.

Тож зараз йдеться не про роботу з однією областю Закарпатською, а й з діяльностю ще й прикордонного угорського регіону. До обов’язків уповноваженого відтепер входить і робота з дитячими навчальними закладами на Закарпатті.