Читайте у свіжому номері газети «Неділя Закарпатські новини»

Кір забрав життя ще однієї дитини на Закарпатті

27 жовтня помер 12-річний Іван Кампов. Лікарі одразу заявили, що дитина померла від ускладнень кору, оскільки до обласної дитячої лікарні в Мукачеві хлопця привезли після тижневого лікування в приватного терапевта, а тому час було втрачено

Чи здатні ужгородські спадкоємці оцінити свою спадщину?

Обкладинка свіжого номера газети «Неділя Закарпатські новини»

Щойно побачив світ великий фотоальбом «Архітектурна спадщина Ужгорода»

Уклав його відомий архітектор Петро Сарваш. Він співавтор історико-архітектурного опорного плану Ужгорода. У 2014 році був головним архітектором міста, а 1992-1995 роках у рамках «Програми охорони і реабілітації історичного центру Ужгорода» очолював роботу реставраційної майстерності, куди входили І.Бровді, Л.Керестей, В.Деркач, тоді і були зроблені відповідні знімки (фотограф Володимир Сібуков).

Нечиста сила по-нашому

Більш містичного і загадкового місця у світі, ніж Закарпаття, певно, ніде нема

І хоча сусідня держава пишається своїм Дракулою та його замком, – та що він вартий проти величезної армії босоркань, упирів, шарканів, песиголовців, білих велетнів, проти чистої та нечистої сили, яка населяє всі наші села, яка тусується на кожній Лисій горі, яка господарює на руїнах замків, ховається в лісах, живе в крайніх хатах, ходить горищами, цвинтарями, підземеллями… Граф Дракула для жителів наших ночей є звичайнісіньким сусідом, до якого можна зайти на келих свіжої крові, якого можна запросити на еротичне відьомське шоу, з яким можна пройтися поміж свіжих могил, що озиваються глухими голосами. І нехай забирається собі геть зі своїм брудним смердючим плащем і циліндром, засидженим переляканими горобцями.

Закарпатські твариновбивці біля школи потруїли собак

Нещасні помирали у страшних муках прямо на очах у дітей

«Собака, якого я неодноразово підгодовувала, помирав у мене на очах. Я вийшла на перерві в магазин купити йому сосиску, а він, як я сподівалася, мав чекати на мене на вулиці. Але нещасний йшов, хитаючись. У його очах був біль. Погляд – спрямований у нікуди, з мордочки йшла піна. Я розуміла: собака помирає. Я кричала від безпомічності, у мене трусилися руки. До кінця уроків думати не могла. Вдома зарилася в подушку і довго плакала. Тієї ночі я не заснула й на хвилину. На ранок розболілася голова. Наступного дня до школи не пішла. Як мама не заспокоювала мене, нічого не допомагало».

Закарпатець тримає кішок на ланцюгу, виконує роль сільського тваринного ката, а трупи закопує у землю

На Виноградівщині ром тримає кішок на ланцюгу і вбиває чотирилапих за відповідну плату. Тварини благають звільнити їх на своїй кошачій мові, але хлопець не реагує

До редакції zakarpatpost.net звернулася мешканка Виноградівщини і повідомила страшну звістку. Місцевий ром, за її словами, вже давно знущається над тваринами.

Як закарпатець став чемпіоном з екстремального танцю на жердині

Ерік ГАЛАМБА: «Люблю бувати у компанії тих людей, які розвиваються, постійно працюють над собою»

Граційний танець з гімнастичними вправами на пілоні нині все більше набирає популярності. Попри те, що в Україні про Pole Dance дізналися порівняно недавно, цей яскравий вид спорту вже встиг знайти прихильників на Закарпатті.

Закарпатка встромила чоловікові в груди ніж, коли він сидів за столом і нічого не підозрював

Труп із гостем, що прийшов за боргом, витягнули з третього поверху на подвір’я і залишили 

Вранці 6 грудня мешканець Чопа вийшов на вулицю і жахнувся. Чоловік побачив на землі біля будинку труп. Від побаченого стало моторошно. Він негайно набрав «102» і викликав правоохоронців. Поліціянти, які прибули на місце події, з’ясували, що померлий – 50-річний житель села Баркасово Мукачівського району. Також їм вдалося встановити, що нещасного вбили, а потім тіло винесли з багатоповерхівки, яка знаходилася поруч. У квартирі, куди вели сліди, знаходилася її власниця – 67-річна місцева мешканка з 44-річним гостем із села Червоне Ужгородського району. Обоє перебували в стані сильного алкогольного сп’яніння.

Закарпатська жебрачка прийшла просити милостиню, а винесла з хати все золото

жінка вкрала у мукачівки чотири персні майже на 21 000 гривень

Раніше кілька разів судима молодиця на шлях виправлення не стала, навпаки – вдалася до нових злочинів. Вона прийшла в оселю мешканки Мукачева і обчистила її.

Як Ігорьок-пудельок перетворився із жиголо на бомжа

У 45 років він виглядав, як дід, у якого трусилися руки і підгиналися ноги

У барі в цей час було дуже людно. Але місцеві знали, що тут відбувається. Сьогодні всіх пригощає Ігорьок. Ігорьок-пудельок. Але не дай Богйого так назвати – він би вас, може, навіть убив.

Голодна трирічна дівчинка чотири дні харчувалася залишками хліба, після того як її мама повісилася

Шоковані поліцейські знайшли трирічну дівчинку, яка блукала порожнім будинком в місті Порт Тальбот (Уельс) після того як її мама повісилася у власній спальні.

Знесиленій від голоду дитині довелося чотири дні виживати на скибках хліба, перш ніж її знайшла поліція.

Травмована дівчина-підліток описує, як її протягом 9 місяців тримав у полоні у транспортному контейнері викрадач, який вірив у зомбі-апокаліпсис

Еббі Ернандес, якій зараз виповнилося 19 років, утримувалася проти своєї волі в звуконепроникному контейнері і була змушена носити собачий ошийник.

Як баба Анця готувала підступний план знайомства з Балогою

Почула баба Анця, що сусідка Юлішка молодого коханця знайшла, і жаба її зразу задавила. 

«Нєвоя би ї побила із Юлішов, – думає про себе, – шльондра одна. Такого си фаттьова найшла! А я свойому пердуну нігда не ізміняла. Терплю му всьо життя і слухаю вночи, як пердит. Толку з нього вже давно ніякого. Треба би й собі якогось молодюка найти. Айбо мені треба багатого. Надоїло ми копійку до копійки всю жизнь складовати. Най ня обезпечує, най ня по курортах возит, най ми купує всьо, про што мечтаю. Достамся натерпіла. Тепер і мені  треба для себе пожити. Лиш де такого найти? Провбовалам Москаля соблазнити… ун уже й не молодий, айбо й то ми ся не вдало. А молодого де глядати?»

Вітропарк на полонині Боржава:  благо чи небезпека для Закарпаття? Думка еколога   

Зараз про те, що на полонині Боржава планують побудувати потужну вітрову електростанцію, надзвичайно багато говориться. Серед наших земляків є як захисники цього проекту, та і ті, хто бачить у ньому серйозну загрозу довкіллю.  Маніпулюють цим питанням не лише забудовники, активісти, але й деякі політики. Здавалося б, вітрова енергія вважається цілковито безпечною, тож що насправді може становити загрозу? Чи може вітропарк зашкодити природі Карпат? Чи справа не лише у вітряках? Можливо, дещо від нас таки приховують?

Пересадка обличчя: Другий шанс для молодої дівчини

Кейті Стабблфілд було лише 18 років, коли вона нанесла собі жахливу травму з вогнепальної зброї.

Лікарям дивом вдалося врятувати її життя, проте молода дівчина назавжди залишилася зі спотвореною зовнішністю, адже практично втратила обличчя.

Про це та багато-багато іншого читайте у свіжому номері газети «Неділя Закарпатські новини».

Купуйте свіжий номер газети «Неділя Закарпатські новини» у кіосках або передплачуйте на своїй пошті!

У продажу із 2 листопада.

zakarpatpost.net