Що трапилося на Закарпатті за день? Головні новини та події 31 жовтня

День на Закарпатті був багатим на події.

Зараз знайти роботу на Закарпатті можна, навіть не виїжджаючи за кордон.

Пропозицій від роботодавців багато. Звичайно, попитом користуються не всі спеціальності, найбільше шукають фахівців робітничих професій.

За даними закарпатської газети «Робота та навчання» –  найбільше вакансій є для швачок, також пропонують роботу для електриків, заготівельників, операторів виробництва, продавців, будівельників, кухарів, офіціантів, адміністраторів готелів та туристичних комплексів.

Крім того, є вакансії для тих, хто бажає зайнятися  веденням домашнього господарства та догляду за будинком, а також нянь, людей, які можуть доглянути за старенькими.

Як розповіли у закарпатській газеті «Робота та навчання», пропонують роботу і для студентів.

Шукають ужгородські підприємці і підсобних робітників, комплектувальників, продавців у газетні кіоски, комірників, вантажників, кредитних експертів, операторів комп’ютерного набору.

Страви з гарбуза вже надійно увійшли в меню найвишуканіших ресторанів, декорування гарбузиками вітрин знаменує середину багряної осені.

«Чи можеш порадити якусь диско-вечірку на Хеллоуін, бо мій друг зараз у твоєму місті», – раптове повідомлення від знайомого з Італії задає тему сьогоднішньої колонки. А й справді зараз все тільки про той Halloween! Колись ми лише у школі на англійській вивчали про це «привітання зими» (hello, winter) й тихо заздрили американським дітям, яким в це надвечір’я належаться цукерки. Вони й далі вигукують: «Trick or treat!», – ті милі бешкетники, лише часто надто чутливим людям може бути моторошно вийти з власного помешкання у місті великого яблука, бо сусіди вже встигли задекорувати вхід до будинку «гробівцями» – розповідає однокурсниця, яка зараз проживає в Нью Йорку.

22 листопада о 18-й годині в обласному драмтеатрі відбудеться благодійний концерт відомої співачки Маріанни Сухолової.

Подія пройде у рамках підтримки онкохворих дітей Ужгородщини, і має на меті збір коштів на лікування малечі зі страшним діагнозом – рак.

«Цей вечір, що фактично є моїм ювілейним, з нагоди 25-річчя творчої діяльності, буде чарівним і насиченим магією здійснення дитячих мрій, магією добра, любові та підтримки тих, у чиї двері постукала біда. Але ми всі знаємо, що мрії збуваються і чудеса з Божою допомогою стаються. Тож нашої спільної  підтримки чекають інші маленькі принци та принцески, які ніколи не здадуться.  Завітає на концерт і Наталочка Кереканич, якій раніше ми також збирали кошти на лікування та її  мама,  як приклад того, що спільними зусиллями все можливо, головне віра. Готуємо і пісенний подарунок глядачам, діти зможуть вийти на сцену, поспівати й потанцювати», – розповіла zakarpatpost.net Маріанна Сухолова.

Звірів у нас багато. Звіринців також. Але інколи постає питання, хто ж є насправді звіром, хто є хижаком, дикуном, чиє існування спричиняє більше проблем для оточуючого світу? Кого варто закрити у клітку, у темницю, ізолювати від усього живого, щоб той не робив зла, не чинив жорстоких дій, не руйнував ауру любові, яка мала би панувати у цьому світі, на цій планеті, пише газета «Неділя Закарпатські новини».

Є люди, які здатні дати притулок безхатньому котику чи песику, котрих вигнали на вулицю, і доглядати за ними, ділитися з тваринами хатнім та душевним теплом, їжею. Є такі, що тримають вдома черепашок, папуг, равликів, метеликів, рибок. Одна річ, коли людина рятує популяцію, вид тварин, котрих у природі вже не існує, а вони є тільки у зоопарках та заповідниках, інша – коли вільного звіра закривають у клітку, відривають від мами, висмикують зі звичних умов життя, із лісу, із природного середовища. Багато з нас неодноразово мали можливість спостерігати за оленями, лисицями чи вовками у клітках, за орлами, прив’язаними до руки «хазяїна». Усіх їх використовують для розваги, а ще для того, аби привабити більше відвідувачів до ресторану чи до відпочинкового комплексу, аби мати більший заробіток. З цією метою деякі підприємці утримують навіть ведмедів. На Драгобраті, наприклад. Є іще кілька відомих усім місць у закарпатських містечках. І не лише у закарпатських.

Динамо здолало Минай у важкому матчі та пробилося до 1/4 фіналу Кубка України.
Київське Динамо здолало друголіговий Минай в 1/8 фіналу Кубка України, поступаючись у ході поєдинку, повідомляє football24.ua

Попри різний статус команд старт кубкового поєдинку вийшов рівним. І Минай, і Динамо не стали форсувати події й вирішили спочатку оцінити настрій одне одного на звітний матч.

Поступово господарі почали більше контролювати м’яч і спокійно виходити з-під високого пресингу “динамівців”. Натомість кияни, в стартовому складі яких вийшов найближчий резерв, не надто охоче загострювали ситуацію біля воріт Миная. Хіба Смирний непогано пробивав головою після навісу зліва, але м’яч пройшов над поперечиною.

Співробітники Берегівського відділку поліції оперативно встановили особу та розшукали причетного до грабежу берегівчанина. Сам злочин мав місце вчора, 30 жовтня, в обід. Тоді на лінію «102» надійшло повідомлення від 72-річної жительки Берегова. Пенсіонерку поліція опитала і встановила, що до жінки серед вулиці підбіг невідомий, який вирвав з рук потерпілої гаманець з грошима. Після цього грабіжник зник у невідомому напрямку.

Про це повідомляє відділ комунікації поліції Закарпатської області.

За фактом грабежу у поліції розпочали кримінальне провадження за статтею 186 Кримінального кодексу України.

Головам МЗС Угорщини Петер Сійярто категорично заперечив, що Будапешт має намір змінити кордони чи захопити окремі райони Закарпаття або ж домагатися статусу автономії регіону.

Про це він заявив у інтерв’ю польському виданню Gazeta Prawna,
пише Європейська правда.

На запитання журналіста, чи на тлі кризи у відносинах з Україною Будапешт одного дня не вирішить змінити кордони задля захисту угорської меншини, Сійярто рішуче заперечив.

Ужгород заполонили черепи, монстри та різні страшилки. На перехожих із вітрин чатує смерть.

Звісно, це лише декорації до Хелловіна, але від побаченого можна налякатись.

Незважаючи на релігійність закарпатців, свято набуває у області із кожним роком все більшої популярності.

Зараз Ужгород готується до параду нечистої сили, в магазинах скуповаують костюми та маски, аби вийти в ніч із 31 жовтня на 1 листопада на площу Театральну у спецільному дрес-коді.

В Ужгороді дехто залишив на віки вічні сліди в історії. Якщо й не назавжди, то на декілька століть точно.

На площі Петефі під час ремонту нещодавно працівники підрядної організації забетонували проїжджу частину перед тим, як на ній вимощувати бруківку. Для цього ділянку відгородили за допомогою спеціальних щитів.

Утім багато хто все одно нехтував забороною і навіть не дивився на те, що бетон не встиг застигнути. Хоча обійти цю територію не важко, потрібно зробити всього кілька десятків зайвих кроків.

Отже, один з таких відчайдухів і застряг ногами в бетоні, залишивши свої сліди в історії міста.

zakarpatpost.net