Погода у Закарпатті на сьогодні, 19 листопада. Народні передбачення, повір’я

Сьогодні на Закарпатті буде морозний день. Місцями очікується сніг.

В Ужгороді та Мукачеві вночі буде -1, удень – +6 градусів.

Весь день буде хмарним. Удень розпочнеться дрібний дощ, а ввечері йому на зміну прийде дрібний дощ зі снігом.

У Хусті та Іршаві – вночі буде -1, удень – +6 градусів. Сонце в цей день буде рідко з’являтися з-за хмар. Дрібний дощ, який розпочнеться у другій половині дня, до вечора зміниться на дрібний дощ зі снігом.

У Воловці – -2 уночі і  0 градусів удень. Протягом усього дня у Воловці буде триматися хмарна погода. У другій половині дня очікується сніг, який йтиме до самого вечора.

У Сваляві – -2 уночі і  +4 градуси удень. У Сваляві увесь день була похмура погода, вранці спостерігалося невелике прояснення, але безхмарним небо залишалося недовго. Без опадів.

У Тячеві нічна температура становитиме 0, денна – +5 градусів. У Тячеві хмарна погода буде триматися до самого вечора. З середини дня і до його кінця йтиме дощ зі снігом.

У Перечині – нічна температура становитиме -1, денна – +6.

Весь день у Перечині буде хмарним. Удень йтиме дрібний дощ, якому ввечері на зміну прийде дрібний дощ зі снігом.

У Великому Березному – вночі -2, удень – +3 градусів. У Великому Березному протягом усього дня небо було вкрите хмарами. Без опадів.

У Берегові та Виноградові – вночі – 0, удень – +7.  Хмарна погода буде триматися до самого вечора. З середини дня і до його кінця йтиме дрібний дощ.

У Міжгір’ї – уночі  -1, вдень – +1. Весь день у Міжгір’ї буде хмарним. Починаючи з середини дня йтиме сніг, який ближче до вечора стане слабкішим.

У Рахові – уночі  -3, вдень – -2. У Рахові хмарна погода буде триматися до самого вечора. Дрібний сніг йтиме весь час. Удень він посилиться, а до вечора послабшає.

19 листопада вшановується пам’ять святителя Павла і Варлаама Хутинського. Сніг цього дня обіцяє сніжну зиму, яка особливо сприятлива для озимих. У минулі часи казали: “Якщо лід на річці стає купами, то і хліба будуть купи, а гладко — то і хліба буде мало”. У першій третині листопада, біля Михайлового дня (21 листопада), нерідко буває повернення тепла: задощить, затуманить, і підуть відлиги.

Народні прикмети на 19 листопада

  1. Лід промерзає купою на річці – в наступному році хліба багато буде
  2. Гладкий лід 19 листопада – буде багатий урожай
  3. Снігопад 19 листопада – зима теж буде сніжною
  4. Якщо людина народилася на Мотрону, то в якості талісмана їй слід носити опал. Іменинник буде досить суворим і суворим.
  5. Безвітряна погода 19 листопада – скоро морози будуть
  6. У коней хороший апетит – взимку вони не будуть страждати від хвороб
  7. Корова багато молока дає – можна сподіватися на хороші надої навіть взимку
  8. Багато зірок видно на небі – прикмета, що будуть холоди. А якщо зірок практично не видно, то на наступний день можливі снігопади
  9. Здається, що зірки знаходяться далі, ніж зазвичай – прикмета, що буде снігопад
  10. Гуси купаються у воді – чекай відлиги
  11. Зграї ворон і галок кружляють в небі – буде снігопад. Якщо птахи сидять на гілках дерев – буде морозна і вітряна погода
  12. Галки каркають голосно – наступний день буде теплим і ясним
  13. Вугілля швидко покривається золою – буде важка зима з сильними морозами

zakarpatpost.net