Після відвідування спа-салону жінці відрізали всі пальці на нозі

Заспокійливий відпочинок у Таїланді  перетворився на кошмар наяву.

Менеджер з нерухомості Вікторія Кьортойз в 17 років підчепила інфекцію великого пальця на правій нозі, наступивши на уламок скла, внаслідок чого лікарям довелося ампутувати половину її пальця, щоб убити розповсюдження інфекції.

Чотири роки потому, у відпустці в Таїланді, Вікторія відвідала один з найпопулярніших рибних спа-курортів, де маленькі прісноводні рибки, поїдаючи, видаляють мертву шкіру стопи.

У результаті цієї процедури Вікторія підхопила іншу інфекцію, яка проникла через стару рану, а розповсюдником виявилася комаха, яка мешкає виключно у Таїланді.

Повернувшись додому, Вікторія була змушена навідатися до лікарів, оскільки від інфекції  у неї почалися нудота і лихоманка.

Поки її здоров’я невпинно погіршувалося, лікарям знадобився цілий рік, щоб поставити правильний діагноз: швельменелла. Ця інфекція з’їдає кістку, тож лікарі були змушені ампутувати весь великий палець у грудні 2012 року.

Після того як інфекція була подолана шляхом ампутації, тиск при ходьбі на її менші пальці ніг збільшився, спричинивши появу грубих мозолів та подальших інфекцій, що в кінцевому підсумку призвело до видалення інших чотирьох пальців протягом наступних п’яти років.

Вікторія каже: «Коли мені було 17 років, я порізала великий палець правої ноги уламком скла.

Я навіть не помітила цього, бо розріз був знизу і не викликав абсолютно ніякого болю.

Коли я це помітила, то в кістку мені вже потрапила інфекція, тому лікарі  були вимушені ампутували половину великого пальця ноги.

Будучи у Таїланді, я вирішила відвідати рибний спа-салон. У мене й гадки не було, що може трапитися щось подібне. Усе було чистим і не викликало підозр. Як же я помилилася тоді!

Коли мені відтяли великий палець повністю, я відчула полегшення, що можу повернутися до свого звичного життя, не будучи постійно хворою.

Рік ходьби без великого пальця ноги викликав виразки на другому пальці – від тиску, який чинився на нього. Зверху утворилася груба мозоля, але я не здогадувалася, що під нею вже лютувала інша інфекція.

На цей раз лікарі ампутували другий палець і залишили мене з трьома.

Я була здоровою ще два роки, гадала, що мені дуже пощастило залишитися із ногою. Але потім я знову почала хворіти.

Кожного ранку мене нудило і лихоманило, але на рентгенівських знімках не було ніяких ознак інфекції, тому лікарі довго відкидали таку можливість і заявляли, що все це в моїй голові.

Тільки коли мій ортопед замовив зразки крові, вони зрозуміли, що  у мене справді була чергова кісткова інфекція, тому що у мене був дуже високий показник кількості білих кров’яних тілець. Ось чому я почувала себе так жахливо.

У листопаді 2016 року лікарі ампутували мені третій і четвертий пальці, але з якихось причин вирішили залишити мізинчик.

Через те, що мізинець залишився єдиним, я постійно вдарялася ним, де б я не ходила.

Минулого року я помітила, що мій мізинець виглядає не дуже втішно, а на шкарпетці була якась рідина, хоча я не виявила  ніяких порізів. Після кількох аналізів крові та рентгену в мене виявили ще одну інфекцію кістки, тому, нарешті, я втратила останній палець на нозі у 2017 році.»

Вікторія довгий час боялася показати свою праву ногу, але згодом поборола цей страх.

Вона додала: «Я можу чесно сказати, що моя нога ніколи не була такою здоровою, як зараз. Тепер я можу на неї спокійно ставати.

SUN

Переклад zakarpatpost.net

zakarpatpost.net