Погода у Закарпатті на сьогодні, 27 листопада. Народні передбачення, повір’я

Сьогодні на Закарпатті буде холодний день. Очікується сніг.

В Ужгороді та Мукачеві вночі буде -1, удень – +4 градусів.

Весь день  буде хмарним. Вранці та вдень йтиме дощ зі снігом, ввечері очікується сніг.

У Хусті та Іршаві – вночі буде +1, удень – +4 градуси. Протягом усього дня небо буде вкрите хмарами. Вранці очікується сильний дощ, який після обіду повинен послабшати, а ближче до вечора йому на зміну прийде дрібний сніг.

У Воловці – -7 уночі і  -2 градуси удень. У Воловці протягом усього дня небо буде вкрите хмарами. Протягом усього дня очікується сніг. З найбільшою силою він пройде вранці та протягом дня поступово слабшатиме.

У Сваляві – -4 уночі і  0 градусів удень. Весь день у Сваляві буде хмарним. Увесь день йтиме сильний сніг, який до вечора повинен послабшати.

У Тячеві нічна температура становитиме +1, денна – +4 градусів. З ранку до самого вечора у Тячеві небо буде вкрите хмарами. Вранці очікується дощ, після обіду – дрібний дощ зі снігом, ближче до вечора – сніг.

У Перечині – нічна температура становитиме -1, денна – +4.

У Перечині протягом усього дня небо буде вкрите хмарами. З самого ранку йтиме дощ зі снігом, під вечір його змінить дрібний сніг.

У Великому Березному – вночі -4, удень – +1. У Великому Березному хмарна погода буде триматися до самого вечора. Практично весь час йтиме сильний сніг, який у другій половині дня повинен послабшати. Ближче до вечора він припиниться.

У Берегові та Виноградові – вночі – +1, удень – +4.   З ранку до самого вечора небо буде вкрите хмарами. Вранці та вдень очікується дощ, ближче до вечора йому на зміну прийде сніг.

У Міжгір’ї – уночі  -6, вдень – -1. Протягом усього дня у Міжгір’ї буде триматися хмарна погода. З самого ранку йтиме сильний сніг. Удень він може послабшати, але не заспокоїться до самого вечора.

У Рахові – уночі  -6, вдень – -2. У Рахові хмарна погода буде триматися до самого вечора. З ранку і до пізнього вечора йтиме сніг.

 27 листопада відзначається день апостола Пилипа. Погода цього дня багато в чому визначала майбутній врожай: іній на Пилипа — до врожаю вівса, дощ — пшениці. Якщо хмарне небо чи випаде сніг — до негожого травня; іній на деревах — до морозу, туман — на відлиги, а якщо вночі був іній, вдень сніг не випаде. Прислуховувались і до пернатих “сусідів”: “На Пилипа ворона каркне — до відлиги”

Народні прикмети на 27 листопада

  1. Іній вранці 27 листопада – наступного року буде багатий урожай вівса
  2. Пішов дощ на Пилипа – за прикметами, можна сподіватися на багатий урожай пшениці
  3. Ворона каркає 27 листопада – скоро відлига буде
  4. Хмарність чи снігопад віщують негоду травень
  5. Якщо інею на Пилипівки ні, а день, в цілому, видається теплим, то буде неврожай
  6. Якщо людина народилася 27 листопада, то в якості талісмана йому варто носити халцедон
  7. Якщо не зіграєш весілля до 27 листопада, то, згідно з прикметами, до наступного року сім’ї не створиш

zakarpatpost.net