Що трапилося на Закарпатті за день? Головні новини та події 27 листопада

День на Закарпатті був багатим на події.

На сайті Єдина система місцевих петицій з’явилася петиція до Ужгородської міської ради про перенесення пам’ятника жертвам Голодоморів, яку можна підписати за цим посиланням.

Автором петиції виступила Сташина-Неймет Марина Володимирівна. Вона опублікувала її одразу через через кілька днів після появи в Ужгороді пам’ятника, що викликав неабиякий резонанс.

Наразі петиція набрала вже майже половину із 250 необхідних голосів, які потрібно зібрати за 19 днів. Ужгородці так зненавиділи пам’ятник, що підписують її дуже активно.

27 листопада у Берегові почали встановлювати новорічну ялинку висотою 8,5 метрів, яку подарував місту житель села Велика Бакта.

Ялинку вже встановили, адже враховуючи велику кількість населення у Берегові, які є римо-католиками та протестантами, то до них зимові свята прийдуть раніше, пише Mukachevo.net.

Розпочнуть вже другого грудня із запаленням першої свічки Адвенту.

Ялинку подарував місту житель села Велика Бакта, щоправда просив організувати вирубку святкового дерева. Допоміг зрубати дерево і доставити його до центральної площі міста один із членів міськвиконкому.

ogoloshennya.net – закарпатський сайт оголошень та реклами.

На сайті можна безкоштовно подати оголошення про продаж нерухомості, автомобіля, домашніх речей, будівельних товарів, інвентарю для відпочинку та розваг, про знайомства та пошук партнера.

На сайті ogoloshennya.net щодня з’являються нові оголошення на різноманітну тематику, які переглядають користувачі з усієї України, а також із країн Європейського Союзу та США.

Отже, якщо вам потрібно продати чи купити будинок, квартиру, дачу, присадибну ділянку, ділянку під будівництво,  гараж, орендувати або видати житло чи приміщення під бізнес, знаходьте покупців чи омріяну нерухомість на сайті ogoloshennya.net.

Подавайте оголошення і насолоджуйтесь успішним результатом.

Подати оголошення легко і просто.

Також ви можете замовити рекламу на сайті ogoloshennya.net, телефон/viber: (050) 222-50-50,  (067) 666-90-90.

Ночами у Боздоському парку в Ужгороді не лише досить темно, але й доволі моторошно. Там бродять дикі тварини, чути різні звуки. А найбільше переполоху можуть завдати звичайнісінькі коти.

У сутінках розгледіти невелику тварину не можна з першого погляду, тож коли вони на шаленій швидкості проносяться біля ніг, мимоволі стискається серце.

Двоє дівчат, яких перебіг нещодавно увечері навіть не чорний, а сірий кіт, перелякалися не на жарт. Одна з них кричала, інша хрестилася.

Свідком події став журналіст zakarpatpost.net .

Чому ж ці чотирилапі здаються такими містичними.

Чи знаєте ви, що 2 мільярди років тому Закарпаттям блукали прадавні велетні

110 років тому в Карпатах було знайдено рештки мамонта та давнього слона.

Про це тоді писали місцеві газети. Скелети викопали на території Івано-Франківської області. Але якщо допотопні тварини жили там, то логічно припустити, що закарпатськими лісами вони теж мандрували, пише газета «Неділя Закарпатські новини».

Хоч ця осінь і не була щедрою на гриби, хоч уже майже зима, та дари лісу усе ж дехто умудряється знайти.

Чудові білі гриби знайшов журналіст газети «Неділя Закарпатські новини» сьогодні на ринку на Корятовича в Ужгороді.

Продають їх по 250 гривень за кілограм.

Продавчиня каже, що знає хороші місця в Перечинському районі, де можна відшукати білі навіть зараз. Жінка сподівається, що на заваді її тихому полюванню не стане навіть сніг, який найближчим часом прогнозують навіть у низинних районах області.

Зима прийшла трохи не за планом і досить неочікувано.

Після теплої ніжної осені знову різко похолодало.

Наразі у гірських областях засніжило і вдарили морози.

Зокрема на горі Піп Іван лежить метровий сніг.

Про це повідомив Чорногірський гірський пошуково-рятувальний пост.

У дописі йдеться про те, що станом на ранок 27 листопада у горах хмарно і продовжує сніжити, температура повітря – чотири градуси морозу.

Із наближенням зими польські ЗМІ дедалі частіше пишуть про небезпеку втрати частини працівників з України.

Крім традиційного сезонного фактора, на зменшення кількості українських працівників у Польщі вже від січня наступного року можуть вплинути і зміни у правилах працевлаштування у Німеччині громадян з-поза меж ЄС, пише ВВС.Україна.

Партії, що входять до правлячої коаліції, вже досягли згоди про полегшення умов міграції для фахівців, які відповідають певним критеріям і мають достатній рівень володіння німецькою.

Вже зараз частина українських працівників з Польщі переорієнтувалася на Чехію і Словаччину, де платня є вищою – пише Rzeczpospolita.

Автопригода за участі громадянина України сталася у ввечері 25 листопада у с. Длге-над-Цірохоу (округ Сніна), яке розташоване за кілька кілометрів від українсько-словацького кордону. Про це повідомляє karpatnews.in.ua з посиланням на словацьке видання Noviny.sk.

За інформацією видання, близько 21:00 водій автомобіля «Citroën Xsara» виїхав на смугу зустрічного руху де відбулося зіткнення з автомобілем «Kia». В результаті зіткення 23-річна водій «Kia» зазнала важких травм і була госпіталізована.

За словами свідків події, водій та пасажир «Citroën» почали тікати з місця ДТП. Їх намагалися затримати, проте останні погрожували ножем свідкам, які після цього припинили їх переслідування.

Згодом водій сам з’явивися на місці ДТП, куди вже прибула поліція. Як з’ясувалося, водієм «Citroën» виявився 29-річний громадянин України. У нього зафіксували стан алкогольного сп’яніння – 2 проміле.

Блага цивілізації наносять смертельну шкоду природі Закарпаття

Маленькі і здавалося б цілковито безпечні, тим більше дуже потрібні для роботи багатьох електричних приладів батарейки можуть становити смертельну небезпеку для багатьох тварин, пише газета «Неділя Закарпатські новини».

Уявити сучасний світ без них сьогодні майже неможливо. Від батарейок працюють годинники, ліхтарики, телефони, фотоапарати, ноутбуки, сигналізації, кондиціонери, пульти до телевізорів, різні побутові прилади. Але рано чи пізно вони вичерпують свій ресурс і стають непотрібними. Саме тоді проявляється негативний чинник ще донедавна такої корисної речі.

Однак, на жаль, мало хто звертає увагу на значок «не викидати до сміттєвої корзини». Одна пальчикова батарейка, викинута на сміттєзвалище, забруднює важкими металами близько 20 квадратних метрів землі або 400 літрів води. Незважаючи на те, що батарейка може вибухнути, протекти і пошкодити обладнання, основна шкода, яку вона завдає – це забруднює довкілля.

Навіть офіційна сучасна медицина засвідчує, що цей засіб покращує зір, підвищує імунітет, служить чудовим профілактичним засобом проти раку, навіть на ранніх стадіях лікує кісти, поліпи, фіброми. Крім того, він промиває, живить і насичує киснем кров, мозок, очищає кишківник, нейтралізує токсини, лікує екзему та псоріаз шкіри.

Напій здатний навіть розчиняти осад у легенях, що утворюється внаслідок вдихання кислотних газів. Сік є джерелом активного заліза, нормалізує тиск, покращує стан нігтів та волосся. А ще, що найцікавіше, цей живильний еліксир  може допомогти чоловікам підвищити потенцію у зрілому віці.

Однак пити його потрібно систематично протягом тривалого часу.

Щоденна профілактична порція для здорової людини становить від 30 до 100 мл, лікувальна – 120-240 мл. Сік має специфічний солодкуватий присмак.

На Закарпатті сік пшениці можна купити лише в одному з санаторіїв Свалявщини. Проте його можна приготувати й самому в домашніх умовах. Проростити пшеницю неважко. Її можна посадити у звичайний квітковий горщик і просто поливати.

Крім соку, молоді пагони добре додавати в салати. Вони дуже багаті на корисні речовини і також легко засвоюються організмом.

zakarpatpost.net