Дочекалися! Україна отримала Томос!

Священний Синод Вселенського патріархату в Стамбулі остаточно затвердив томос для подання автокефалії (незалежності) УПЦ, заявила журналіст Ольга Шилкина повідомила в ефірі Прямого каналу, пише НВ.

“У контексті раніше ухваленого рішення Вселенського патріархату надати автокефалію Українській церкві, і в очікуванні видачі Патріаршого і Синодального Томосу, святий і священний синод підготував статут Української церкви”, – йдеться у документі.

За словами кореспондента,  до всіх журналістів вийшов прес-секретар Вселенського патріархату й надав прес-реліз, у якому є три пункти.

“Можу сказати, що тут ми маємо три пункти. Звичайно, я хочу зробити перш за все обмовку про те, що цей документ ми щойно побачили, і треба з ним ще дійсно розбиратися і всіх експертів розпитувати. Але я можу вже сказати, що тут дійсно написано те, що нам надається автокефалія, нам надається Томос і надається проект головного документу, проект статуту для майбутньої Української автокефальної помісної церкви”, – сказала журналістка.

Однак, вона зазначила, що цей статут, ймовірно, мають розглянути на об’єднавчому соборі.

zakarpatpost.net