Як визначають найбільш впливових людей Закарпаття

Звичайно, не всі імена, які закарпатці бачать у ТОПі, абсолютно кожному подобаються. Та й подобатися всім практично не можна.

Тож головним критерієм у ТОПі «Впливові люди Закарпаття» є те, що ці люди зробили для Закарпаття.

«Очевидно, у кожного свої еталони бачення впливових людей, – каже редактор журналу, заслужений журналіст України Тетяна Вашаргелі. – Але, в першу чергу, це – присутність у публічному просторі, можливість висловлюватися і доносити свої меседжі. Не завжди ця впливовість із знаком «плюс», є персони, до яких у соціумі різне ставлення, але, на нашу думку, це – ті люди, які заслуговують того, щоб про них знали».

«Проект виник ще 15 років тому. Раніше визначати найбільш впливових людей було легше, ніж зараз. У публічному просторі тоді було не так багато яскравих особистостей, адже впливова людина має бути розумною і відкритою, та й її впливовість не завжди залежить від  наявності грошей. Існують спеціальні методи визначення успішності, у тому числі – опитування. Але часом людину питаєш про когось, а вона за прізвищем нічого не знає про ту чи іншу постать, показуєш фото, й вона вигукує: «А, це той, що у скандалі замішаний!»  Ми опитування робимо серед фахівців: це – політологи, соціологи, журналісти,- підкреслив Голова редакційної ради газети «Неділя Закарпатські новини» Михайло Носа.  – До того ж, як на мене, впливова людина неодмінно повинна мати харизму, І що особливо радує – останнім часом з’явилося багато яскравих постатей серед молоді. Й це дуже добре, бо саме за такими людьми майбутнє».

Щодо того, що об’єднує впливових людей, які потрапляють на сторінки рейтингу, редактори зазначили, що вони повинні бути активними у своїх сферах.

Журнал «Впливові люди Закарпаття» ТОП-100» уже в продажу. Придбати його можна  у кіосках преси Закарпаття, або замовити за телефоном: (050) 222-50-50, (097) 9-800-800.

zakarpatpost.net